Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Top 2000

00:00 03:00

Current show

Top 2000

00:00 03:00

Background

Și astronauții de la bordul Stației Spațiale vor vota. Iată cum o vor face

Written by on September 30, 2020

Astronauții americani care se vor afla pe Stația Spațială Internațională în 3 noiembrie, la data alegerilor prezidențiale americane, vor vota din spațiu printr-o procedură asemănătoare celei votului prin corespondență, relatează Agerpres, citat de Digi24.

„Intenționăm să votăm din spațiu”, a spus astronautul NASA Shannon Walker, una dintre cei patru astronauți și astronaute care vor ajunge pe Stația Spațială Internațională înainte de 3 noiembrie. Alți doi americani și un japonez vor ajunge pe Stație la bordul unei rachete SpaceX.

„NASA colaborează foarte bine cu diferitele agenţii electorale, pentru că noi locuim în comitate diferite. Ar fi mai uşor să spunem că vom vota din spaţiu”, a mai spus ea. Și astronauta Kate Rubins, care se va alătura SSI cu o rachetă rusă la jumătatea lunii octombrie, va vota de la bordul Stației Spațiale Internaționale.

Regulile de vot în SUA variază de la stat la stat şi deseori de la un comitat la altul. În Texas, unde se află astronauţii americani, în 1997 a fost adoptată o lege ce prevede în mod explicit procedura de vot din spaţiu. Din 2000, SSI este ocupată în permanenţă de americani şi ruşi, care rămân acolo timp de şase luni.

Autorităţile electorale din regiunea Houston, unde se află Centrul Spaţial Johnson, au creat buletine de vot electronice şi criptate care sunt trimise astronauţilor prin intermediul NASA. Prin e-mail, astronauţii primesc, de asemenea, identificatori unici care le permit să acceseze buletinul, să-l completeze şi să-l returneze pe Pământ.

Procedura este practic aceeaşi ca cea pentru restul americanilor care votează prin poştă, cu o diferenţă majoră: adresa completată de echipaj este „orbita terestră joasă”.

|CARAMAN FM își asumă responsabilitatea în a aduce comunității românești din Marea Britanie, informații veridice, de ultimă oră și din surse sigure de încredere.|


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *