Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Monedele de 1 și 2 eurocenți au zilele numărate. Comisia Europeană încearcă să le elimine

Written by on September 29, 2020

Comisia Europeană a început o consultare publică pentru a decide dacă monedele de 1 și 2 eurocenți mai au rost în sistemul monetar european.

Va fi o consultate pentru 15 săptămâni, deci trei luni și jumătate în care se vor strânge argumente pro și contra. Comisia va decide, la finele anului viitor, dacă va mai păstra aceste denominări, informează Digi24.

Potrivit analiştilor, monedele de 1 şi 2 eurocenţi costă foarte mult pentru a fi fabricate. Depășesc valoarea lor nominală și emiterea lor de către băncile centrale înseamnă pierderi.

În plus, rata lor de circulație este redusă și ajung să umple inutil borcane sub formă de pușculițe. Dispariția lor va aduce automat o rotunjire a prețurilor la 5 cenți. Și poate că retagerea lor este și o pregătire pentru inflația care este așteptată în zona euro, în care monedele așa mici nu mai au de fapt relevanță.

|CARAMAN FM își asumă responsabilitatea în a aduce comunității românești din Marea Britanie, informații veridice, de ultimă oră și din surse sigure de încredere.|


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *