Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Harley-Davidson se retrage din cea mai mare piață moto din lume

Written by on September 25, 2020

Constructorul american de motociclete Harley-Davidson se retrage din India, cea mai mare piață de motociclete din lume, informează BBC, citat de Digi24.

Compania americană va opri producția și își va restrânge drastic operațiunile de vânzări. Decizia a venit la câteva săptămâni după ce Toyota a anunțat că nu se va mai extinde în India din cauza taxelor mari impuse de stat.

Ieșirea Harley-Davidson din India este o lovitură pentru eforturile premierului Narendra Modi de a atrage sau păstra în țară producătorii străini.

Plecarea Harley din India presupune costuri de restructurare de 75 de milioane de dolari, aproximativ 70 de concedieri și închiderea fabricii din nordul țării.

Compania americană și-a deschis fabrica din Bawal în 2011, însă Harley-Davidson s-a luptat să concureze cu brandul local Hero și producătorul japonez Honda.

Rezumativ peste 17 milioane de motociclete și scutere se vând anual în India, iar țara astiatică oferă costuri mai mici decât alte țări în curs de dezvoltare, însă s-a dovedit o piață dificilă pentru constructorii străini.

General Motors s-a retras din India în 2017, iar Ford a acceptat anul trecut să-și treacă majoritatea activelor într-un companie joint venture alături de constructorul indian Mahindra & Mahindra.

Președintele american Donald Trump s-a plâns în trecut despre taxele ridicate din India, menționând în mod special impozitele puse pe motocicletele Harley-Davidson.

India a redus tarifele de import cu 50%, însă compania americană tot nu a reușit să se impună pe piața indiană.

Harley are și alte probleme, constructorul anunțând că în perioada aprilie-iunie 2020 a înregistrat primul trimestru cu pierderi după o perioadă de peste 10 ani. Sub conducerea noului CEO Jochen Zeitz, Harley-Davidson a disponibilizat sute de oameni și s-a concentrat pe piețele importante și modelele principale.

|CARAMAN FM își asumă responsabilitatea în a aduce comunității românești din Marea Britanie, informații veridice, de ultimă oră și din surse sigure de încredere.|


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *