Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Top 2000

00:00 03:00

Current show

Top 2000

00:00 03:00

Background

Marea Britanie riscă să aibă câte 50.000 de cazuri de Covid-19 pe zi la mijlocul lunii octombrie

Written by on September 21, 2020

Marea Britanie ar putea avea 50.000 de noi cazuri de coronavirus pe zi până la jumătatea lunii octombrie, dacă nu se iau măsuri suplimentare, a avertizat consultantul guvernului pe probleme ştiinţifice.

Sir Patrick Vallance a spus că „asta ar putea aduce în plus aproximativ 200 de decese pe zi”, după o lună, potrivit BBC, citat de Digi24.

Declarațiile au fost făcute în contextul în care premierul Boris Johnson a spus că analizează dacă este necesar să fie luate și alte măsuri pentru reducerea numărului de îmbolnăviri.

Duminică, în Marea Britanie au fost anunțate 3.899 de cazuri noi e Covid-19 și 18 decese. Sir Patrick a declarat: „În acest moment, credem că epidemia se dublează la fiecare șapte zile. Dacă situația rămâne aceeași, am ajunge la aproximativ 50.000 de cazuri pe zi la mijlocul lunii octombrie. Aceste 50.000 de cazuri pe zi pot conduce o lună mai târziu, adică la mijlocul lunii noiembrie, la 200 de decese în plus pe zi.”

Posibile noi restricții în Marea Britanie

În faţa escaladării numărului de contagieri, premierul Boris Johnson studiază posibilitatea de a limita mişcările cetăţenilor timp de o săptămână în Anglia, în timp ce responsabilii provinciilor autonome, Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord au competenţele necesare pentru a adopta măsurile pentru teritoriile lor.

Marea Britanie a înregistrat în total 41.759 de decese de COVID-19, după ce duminică au murit alte 18 persoane.

Pandemia de COVID-19 a progresat alarmant în mai multe zone din centrul şi nordul Angliei – precum West Yorkshire şi Midlands -, unde începând de marţi cetăţenii se vor confrunta cu restricţii de deplasare şi cu interdicţia de a se reuni cu alte persoane decât cu cele cu care locuiesc împreună, alături de alte măsuri precum închiderea barurilor şi a restaurantelor începând cu 21:00 ora locală GMT.

|CARAMAN FM își asumă responsabilitatea în a aduce comunității românești din Marea Britanie, informații veridice, de ultimă oră și din surse sigure de încredere.|


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *