Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Țigările electronice nu te ajută să renunți la viciu

Written by on September 8, 2020

Țigările electronice au devenit cel mai popular produs în rândul celor care încearcă să renunțe la fumat, în Statele Unite ale Americii, depășind alte produse precum plasturii sau guma de mestecat cu nicotină.

Cu toate acestea, două studii publicate recent dezvăluie că țigările electronice nu sunt eficiente și nu îi ajută pe adulții care încearcă să renunțe la fumat.

O analiză publicată la data de 2 septembrie 2020, în jurnalul PLOS ONE, cercetătorii s-au uitat la 2.770 de fumători zilnici care doreau să renunțe mai ușor la viciu. O pătrime dintre aceștia au folosit țigări electronice, iar un an mai târziu 9,6% dintre cei care foloseau țigări electronice s-au abținut de la țigările normale în ultimele 12 ani. Însă, nu a existat nicio dovadă că rata de renunțare la fumat era diferită față de fumătorii care nu au folosit țigări electronice.

„Printre participanții care încercau să renunțe la fumat, nu am găsit dovezi care să ateste că țigările electronice i-au ajutat”, a spus John P. Pierce, principalul autor al studiului. „De asemenea, această lipsă de eficiență a fost aparentă și în cazul celor care au folosit zilnic țigări electronice pentru a se lăsa de fumat”, a mai adăugat Pierce.

Rezultatele sugerează că fără țigări electronice fumătorii pot renunța mai ușor la dependență.

Sursa: descopera.ro


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *