Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Fără cea mai bună actriță sau cel mai bun actor la Berlinală. Trofeele pentru interpretare vor fi neutre

Written by on August 25, 2020

Organizatorii Festivalului Internaţional de Film de la Berlin au decis ca trofeele pe care le acordă pentru interpretare să fie, anul viitor, neutre din punct de vedere al genului şi au anunţat un nou premiu în palmares, informează unimedia.info.ro

În locul premiilor pentru cel mai bun actor şi cea mai bună actriţă, trofeele Ursul de Argint vor fi acordate pentru cea mai bună interpretare principală şi pentru cea mai bună interpretare secundară, au anunţat luni organizatorii.

„Credem că să nu separăm pe bază de gen premiile din zona actoriei cuprinde un semnal pentru o conştientizare mai mare în industria filmului”, au spus directorii Mariette Rissenbeek şi Carlo Chatrian.

Ei au precizat şi că trofeul „Alfred Bauer”, retras din palmaresul ediţiei de anul acesta după ce a fost dezvăluit că primul director al Berlinalei a avut un rol important în perioada nazistă, nu va mai fi acordat în festival.

Un nou premiu, Ursul de Argint – Premiul juriului, va fi introdus.

Juriul internaţional va acorda opt premii în competiţia principală:

  • pentru cel mai bun film (acordat producătorilor),
  • marele premiu al juriului,
  • pentru cel mai bun regizor,
  • premiul juriului,
  • pentru cea mai bună interpretare principală,
  • pentru cea mai bună interpretare secundară,
  • pentru scenariu,
  • pentru contribuţie artistică. 

A fost anunţat şi că Generation Kplus şi Generation 14plus, competiţii din secţiunea Generation, vor cuprinde doar lungmetraje.

Toate detaliile despre schimbările făcute în structura şi programarea festivalului, inclusiv numărul de filme invitate, vor fi decise de management în următoarele săptămâni. Înscrierea filmelor va debuta pe 1 septembrie, când regulamentul va fi publicat pe site-ul evenimentului.

Cea de-a 71-a ediţie a Berlinalei va avea loc între 11 şi 21 februarie 2021, în format fizic. Un model de eveniment hibrid este luat în calcul pentru European Film Market.

Anul acesta, lungmetrajul iranian „There Is No Evil”, de Mohammad Rasoulof , a primit marele trofeu Ursul de Aur al Festivalului de Film de la Berlin, iar Cristi Puiu a fost desemnat cel mai bun regizor din competiţia Encounters, aflată la prima ediţie, pentru lungmetrajul „Malmkrog”.

Foto: mediafax.ro

|CARAMAN FM își asumă responsabilitatea în a aduce comunității românești din Marea Britanie, informații veridice, de ultimă oră și din surse sigure de încredere.|


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *