Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

RECORD: Datoria guvernului britanic atinge pentru prima dată 2 trilioane de lire sterline.

Written by on August 21, 2020

Datoria guvernului britanic a crescut la 2 trilioane de lire sterline pentru prima dată pe fondul cheltuielilor enorme pentru susținerea economiei din cauza pandemiei de coronavirus.

Din cauza cheltuielilor pentru “Furlough Scheme” cifra datoriei este egală cu tot ceea ce produce Marea Britanie într-un an.

Datoria totală a atins 2.004 trilioane de lire sterline în iulie, cu 227,6 miliarde de lire sterline mai mult decât anul trecut, a declarat Office for National Statistics (ONS), citat de BBC.

Economiștii au avertizat că situația se va agrava înainte de a se îmbunătăți.
Este pentru prima dată ca datoria a fost peste 100% din produsul intern brut (PIB).

Cifra de împrumut din iulie – diferența dintre cheltuieli și veniturile fiscale – a fost de 26,7 miliarde de lire sterline, în scădere față de o revizuită de 29,5 miliarde de lire în iunie.

A fost a patra cel mai mare împrumut din orice lună de la începuturile înregistrărilor în 1993. Cele trei cifre mai mari au fost din precedentele trei luni.

Veniturile guvernamentale au scăzut drastic, pentru că atunci când oamenii câștigă și cheltuiesc mai puțin, nu plătesc la fel de mult impozit pe venit și TVA. Aceasta înseamnă că guvernul va trebui să împrumute mult mai mult decât se aștepta.

De ce un guvernul împrumută bani?

Guvernul împrumută pentru că cheltuiește mai mult decât primește în venituri, care provine în principal din impozite. Ar putea, în teorie, să acopere toate cheltuielile sale din impozite – și în câțiva ani s-a întâmplat asta.

Dar guvernele nu au fost întotdeauna dispuse să crească impozitele suficient pentru a-și acoperi cheltuielile, parțial din motive politice – ar fi nepopular cu alegătorii.

Este, de asemenea, din motive economice – dacă oamenii au mai puțin de cheltuit, este rău pentru creșterea economică și locurile de muncă. Și în actuala criză, încercarea de a strânge mai mult din impozite pur și simplu nu ar funcționa.

„Cifrele de astăzi sunt un memento accentuat că trebuie să readucem finanțele publice la un nivel sigur, ceea ce va necesita luarea de decizii dificile” a declarat cancelarul britanic Rishi Sunak. Asta înseamna că foarte curând cetățenii britanici vor trebui să contribuie, probabil cu impozite și rate de dobânzi mult mai mari .

|CARAMAN FM își asumă responsabilitatea în a aduce comunității românești din Marea Britanie, informații veridice, de ultimă oră și din surse sigure de încredere.|


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *