Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Primele toalete publice transparente – atracția recentă din Tokyo

Written by on August 19, 2020

În câteva parcuri din Tokyo au fost instalate primele toalete publice transparente, cărora potențialii utilizatori le pot inspecta curățenia din exterior, caracteristică de care rezidenții s-au arătat deja foarte încântați.

La prima vedere, aceste noi utilități par de nefolosit, însă, odată ce o persoană se află în interior, cabinele devin opace, fiind realizate din „sticlă inteligentă” colorată, potrivit The Guardian, citat de Digi 24.

toaleta Tokyo
FOTO: tokyotoilet.jp

Toaletele transparente au fost create de arhitectul Shiheru Ban, câştigător al unui prestigios premiu, în colaborare cu o serie de designeri de vârf, și, deocamată, au fost instalate în cinci locații din cartierul Shibuya, în cadrul programului Tokyo Toilet Project, derulat de Fundația Nippon.

Există două probleme când vine vorba de toaletele publice, în special cele din parcuri: dacă sunt curate şi dacă cineva se ascunde în interior“, se precizează în comunicatul fundației. „Noaptea luminează parcul ca un felinar frumos”, se mai spune în comunicat.

Cum e să folosești toaleta transparentă?

Echipa CNN Travel a vizitat Parcul comunitar Haru-no-Ogawa săptămâna aceasta, când un flux constant de vizitatori facea fotografii cu noua atracție.
Toaletele erau impresionant de curate, un amestec de alb strălucitor și crom.

O parte din fior este că, odată înăuntru, nu poți spune dacă sticla este înghețată sau nu. Pereții dintre compartimente au oglinzi instalate, adăugând senzația ciudată de a fi expus. Acest lucru înseamnă că este incredibil de important să vă amintiți să asigurați blocarea ușii, care este amplasată mult sub mâner.
În timpul vizitei CNN, cineva a uitat, într-adevăr, să blocheze ușa, stârnind râsul printre cei de afară.

Potrivit proiectului, până în primăvara viitoare, vor fi instalate 17 astfel de toalete în parcurile din oraș.

|CARAMAN FM își asumă responsabilitatea în a aduce comunității românești din Marea Britanie, informații veridice, de ultimă oră și din surse sigure de încredere.|


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *