Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Top 2000

00:00 03:00

Current show

Top 2000

00:00 03:00

Background

Cum vor fi deschise școlile în Uniunea Europeană

Written by on August 18, 2020

După o pauză de aproximativ cinci luni de zile, unitățile școlare au început să se redeschidă în țările membre ale Uniunii Europene (UE). Fiecare stat are însă o abordare cu totul diferită față de regimul de siguranță medicală aplicat în funcție de situația epidemiologică proprie.

De exemplu, în Scoția a fost impus un regim relativ relaxat în care masca de protecție nu este obligatorie. În această țară, autoritățile competente au decis că doar cadrele medicale trebuie să respecte distanțarea socială.

Pe de altă parte, în Italia guvernul a avut o abordare ceva mai prudentă și a aplicat o paletă variată de măsuri de restricție, cu toate că a acordat și libertate decizională instituțiilor de învățământ.

În Germania, guvernul federal s-a limitat la a impune doar câteva reguli de organizare și a permis unităților școlare să decidă cu privire la purtarea măștilor de protecție.

În Spania situația reluării cursurilor școlare este încă incertă. Cel mai probabil, deciziile vor fi luate de fiecare regiune în parte. Cu toate avestea, guvernul a precizat că măștile de protecție sunt obligatorii. De asemenea, oficialii au mai spus că este luată în calcul reducerea numărului de elevi din fiecare clasă și distanțarea socială între bănci, scrie b1.ro


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *