Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Alăptarea în pandemie – pericol sau salvare

Written by on August 14, 2020

Unele mame sunt îngrijorate de faptul că ar putea transmite coronavirusul la nou-născuţii lor. Specialiştii în sănătate au moduri diferite de abordare a problemei, însă cel puţin un medic sfătuieşte mamele să trateze cu calm problema, susţinând că nu există dovezi că sugarii pot fi infectaţi prin alăptare, scrie japantimes.co.

Pe 9 iulie, în presa japoneză a apărut informaţia că laptele matern de la o tânără mamă a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Femeia fusese spitalizată după ce a fost testată pozitiv în aprilie. Ea a făcut apoi un test pe laptele matern pentru a vedea dacă poate continua să alăpteze sugarul, iar rezultatul a fost pozitiv. La vremea respectivă, femeia suferea de mastită. Două zile mai târziu, un nou test pe laptele matern a fost negativ.

Specialiştii explică faptul că e posibil ca laptele matern să fi fost contaminat atunci când a fost extras pentru testare, acesta putând fi unul din motivele pentru care au apărut rezultate contradictorii, informează descopera.ro

De asemena, Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandând alăptarea în detrimentul înlocuitorilor. Laptele conţine nutrienţi şi anticorpi, dar e necesar și luarea unor măsuri de protecţie împotriva virusului, precum purtarea măştii, spălarea mâinilor şi o igienă bună.

Concluzia fiind că atât timp cât sănătatea mamei este stabilă, bebeluşii pot fi alăptaţi cu laptele matern.

|CARAMAN FM își asumă responsabilitatea în a aduce comunității românești din Marea Britanie, informații veridice, de ultimă oră și din surse sigure de încredere.|


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *