Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Chiar dacă redeschiderea școlilor din septembrie e sub semnul întrebării, Boris Johnson insistă ca toți elevii să se întoarcă la școală pentru a ajuta la redresarea economiei

Written by on August 6, 2020

Boris Johnson insistă că toți elevii ar trebui să se întoarcă la școală până în septembrie pentru a ajuta economia să se redreseze din criza coronavirusului.

Întrucât noile prognoze ale Băncii Angliei au scăzut speranțele unei recuperări rapide, premierul a spus că redeschiderea școlilor va ajuta la mișcarea economiei din nou, potrivit independent.co.uk

Premierul a mai afirmat că există „adevărate semne de forță în economia Regatului Unit”. Însă ar mai exista o creștere a șomajului, până la 7,5% la sfârșitul acestui an, lăsând un număr total de 2,5 milioane de oameni fără muncă, cea mai mare cifră din 2013.

Școlile riscă să devină cel mai recent câmp de luptă din război, dacă guvernul ar trebui să acorde prioritate protecției sănătății sau protejării economiei.

La începutul acestei săptămâni, Avis Gilmore, secretarul general adjunct al Uniunii Naționale a Educației, a declarat că pentru a deschide școlile în condiții de siguranță, a fost necesar un test robust, un sistem de urmărire și un sistem de urmărire, precum și un „plan B în vigoare dacă ar trebui să existe vreun vârf regional sau național”. Însă comisarul copiilor pentru Anglia, Anne Longfield, a avertizat că sălile de clasă trebuie să fie ultimele locuri care să se închidă după toate celelalte opțiuni, inclusiv pub-uri, dacă există un al doilea val de coronavirus.

Dacă numărul testărilor nu va crește până la începutul lunii septembrie iar sistemul “track and trace” nu va fi îmbunătățit, riscul izbucnirii unui al doilea val al pandemiei este foarte mare, avertizează London School of Hygiene and Tropical Medicine, într-un raport dintr-o colaborare cu University College London (UCL), potrivit BBC.

|CARAMAN FM își asumă responsabilitatea în a aduce comunității românești din Marea Britanie, informații veridice, de ultimă oră și din surse sigure de încredere.|


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *