Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Top 2000

00:00 03:00

Current show

Top 2000

00:00 03:00

Background

După Brexit un master ar putea costa chiar și 20.000 de lire

Written by on July 29, 2020

După ieșirea Regatului din Uniunea Europeană, tuturor candidaţilor li se vor aplica taxe de studenți internaţionali. Până acum, ajungeau până la 9.250 lire sterline/an pentru programele de licență şi chiar 20.000 de lire pentru programele de masterat, informează Digi24.

Alexandru Ghiță, fondator al unui program de finanțare de studii în străinătate: “De acum încolo, aceste taxe se pot duce la 12.000, 15.000, 18.000 de lire, în funcție de domeniul de studiu”.

Bogdan Ghiță, profesor universitar în Marea Britanie: “Universitățile vor decide individual ce taxe vor aplica, foarte posibil echivalentul celor internaționale, din afara UE. Cel mai mare impact îl vor avea împrumuturile de studii.”

Împrumuturile acordate până acum de guvernul britanic le-au permis studenţilor să plătească anul universitar. 

Dincolo de grijile achitării taxelor, studenţii sunt preocupaţi, în primul rând, de felul în care vor începe anul universitar.

Adina Cristescu, consilier educațional: “Îi sfătuim pe cât posibil să plece, să-și urmeze planurile pe care și le-au făcut, pentru că chiar dacă o parte din cursuri vor fi online, e bine să fie în campusuri”.

Bogdan Ghiță, profesor universitar în Marea Britanie: “Toate informațiile sunt disponibile online, nu vor fi cursuri și nici laboratoare, vor fi mai degrabă un fel de seminarii în care studenții pot primi feedback pentru munca făcută”.

După Marea Britanie, cele mai râvnite destinaţii pentru studii rămân Olanda, Franţa, Danemarca şi Spania. 

|CARAMAN FM își asumă responsabilitatea în a aduce comunității românești din Marea Britanie, informații veridice, de ultimă oră și din surse sigure de încredere.|


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *