Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Aurului a atins un preț record grație temerilor privind extinderea pandemiei

Written by on July 27, 2020

Preţul aurului a crescut semnificativ. Investitorii fiind din ce în ce mai interesaţi de metalul galben, pe fondul temerilor că extinderea pandemiei de coronavirus (COVID-19), vor încetini ritmul redresării economiei mondiale, şi al tensiunilor geopolitice dintre SUA şi China, transmite Agerpres, citat de Digi24.

Creşterea infecţiilor în SUA şi în alte regiuni a afectat speranţele pentru o redresare economică rapidă şi a redus apetitul investitorilor pentru activele riscante. De asemenea, tensiunile geopolitice sprijină creşterea preţului aurului, perceput ca o investiţie de refugiu în vremuri de incertitudini.

Pe piaţa spot uncia de aur a urcat luni dimineaţa cu 1%, la nivelul record de 1.929,90 dolari, depăşind vârful atins în septembrie 2011.

De asemenea, metalul galben este sprijinit de măsurile agresive de relaxare monetară adoptate de multe bănci din întreaga lume, de când pandemia a dus la recesiunea economiei globale. Unii investitori se tem că aceste măsuri de politică monetară ar putea duce în cele din urmă la inflaţie.

|CARAMAN FM își asumă responsabilitatea în a aduce comunității românești din Marea Britanie, informații veridice, de ultimă oră și din surse sigure de încredere.|


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *