Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Marea Britanie acuză Rusia că a testat o armă anti-satelit. Armele nu au ce căuta pe orbita terestră

Written by on July 24, 2020

Marea Britanie acuză Rusia că a testat în spațiu o armă asemănătoare unui proiectil ce ar putea viza sateliții aflați pe orbită. Direcția Spațială britanică s-a declarat preocupată de manevra Rusiei, întrucât proiectilul lansat avea caracteristicile unei arme, potrivit independent.co.uk

Oficialii occidentali atrag atenția că astfel de acțiuni amenință utilizarea pașnică a spațiului. Totodată, riscă să producă resturi spațiale care pot fi un pericol pentru sateliții și sistemele spațiale de care depinde întreaga lume. 

Ministerul Apărării de la Moscova susține însă că este vorba doar despre testarea unei noi tehnologii de verificare a echipamentelor spațiale ruse.

Atât Rusia cât și Marea Britanie sunt printre cele peste 100 de națiuni semnatare ale unui tratat care prevede că spațiul cosmic trebuie explorat numai în scopuri pașnice, iar armele nu au ce căuta pe orbita terestră.


Acuzele vin într-un moment în care relațiile dintre Marea Britanie și Rusia sunt deja încordate – și la doar câteva zile după lansarea raportului mult așteptat de Comitetul de Informații și Securitate (ISC) cu privire la influența Rusiei în politica britanică.

|CARAMAN FM își asumă responsabilitatea în a aduce comunității românești din Marea Britanie, informații veridice, de ultimă oră și din surse sigure de încredere.|


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *