Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Aceste joburi vor dispărea în următorii 25 de ani

Written by on July 22, 2020

O companie americană de tehnologie avertizează că peste 10% dintre locurile de muncă actuale vor fi automatizate în următorul deceniu. Printre joburile care vor dispărea în următorii 25 de ani se numără contabilii, lucrători agricoli şi chiar muncitorii în construcţii, citează Digi24.

La mare căutare vor fi, însă, analiştii în securitate cibernetică, designerii de avatari robotici, inginerii biomedicali și cei genetici. Argumentul angajatorilor este acela că roboţii sunt mai productivi decât oamenii, nu vor concediu şi nu îşi dau demisia.

Meserii precum „creator de realitate virtuală și augmentată” ori „designer avatari robotici” par acum de domeniul SF. Însă astfel de profesii vor lua locul joburilor clasice în următorii 10 ani, iar oamenii nu vor avea altceva de făcut decât să se adapteze cerinţelor impuse de piaţa muncii.

Lupta cu avansul tehnologic e deja pierdută. Ce putem face este să investim în cercetare şi să ne adaptăm noii ere, spun specialiştii.

|CARAMAN FM își asumă responsabilitatea în a aduce comunității românești din Marea Britanie, informații veridice, de ultimă oră și din surse sigure de încredere.|


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *