Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

79,9 miliarde de euro pentru proiectele europene, a obținut pentru România, Klaus Iohannis

Written by on July 21, 2020

Klaus Iohannis: “Tocmai s-a încheiat Consiliul European și am ajuns la un acord. Am ajuns la un acord foarte important pentru Europa, un acord extrem de important pentru România. După discuții foarte complicate, după negocieri foarte complicate, după patru zile și patru nopți de negociere, am obținut pentru România o sumă impresionantă – 79,9 miliarde de euro – pentru proiectele europene, negocieri care ne permit acum să trecem la etapa următoare. Vom folosi această sumă de 80 de miliarde pentru a reface infrastructura în România, pentru a construi spitale, școli, pentru a moderniza marile sisteme publice.”

80 de mii de milioane de euro vor fi folosiți pentru a pune în practică, pe de-o parte, planul pentru bugetul multianual 2021-2027, un plan la care se lucrează împreună cu Guvernul deja din ianuarie iar, pe de altă parte, planul național de relansare, care va fi prezentat Comisiei Europene, pentru a primi fondurile pentru relansarea economică, a declarat Klaus Iohannis, citat de Digi24.

Liderii ţărilor europene şi ai instituţiilor UE au aprobat un buget multianual pentru perioada 2021-2027 în valoare de 1.074 de miliarde de euro.

În plus, a fost aprobat Fondul UE de relansare economică post-pandemie, în valoare de 750 de miliarde de euro, format din subvenţii nerambursabile de 390 de miliarde de euro şi din credite de 360 de miliarde de euro.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *