Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Grecia și Italia închid granițele pentru România?

Written by on July 19, 2020

Grecia și Italia ar putea să-și închidă granițele pentru români începând cu luna viitoare, pe fondul înmulțirii cazurilor de coronavirus și a ratei de transmitere a bolii, potrivit informațiilor apărute în presa greacă și italiană.

Cotidianul italian La Repubblica, citat de romania.europalibera.org, scrie că Ministerul Sănătății din Italia monitorizează cu atenție România, Croația, Bulgaria și Serbia și că „există posibilitatea de a introduce aceste țări pe lista neagră, pe care se află în prezent 13 state, cu interdicţia de a intra în Italia”.

De asemenea Grecia, care nu-i mai primește deja pe sârbi, este foarte precaută cu turiștii străini și a anunțat că poate impune oricând noi restricții.

Oficialii de la Roma și de la Atena au fost luați prin surprindere de noua situație epidemiologică din regiunea Balcanilor, după cum explică profesorul grec de boli infecţioase, Haralambos Gogos.

Românii care călătoresc în Grecia trebuie să completeze, cu cel puțin 24 de ore înainte de începerea călătoriei, un formular electronic, în care să precizeze adresa la care vor locui și datele exacte de venire și plecare. Din 14 iulie, autoritățile elene au condiționat intrarea prin granița terestră de la Promachonas de prezentarea unui test negativ SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore, plus formularul electronic. Aceste teste nu exclud eventualitatea altor testări pe care grecii le fac prin sondaj la fața locului. Cei testați la graniță vor fi obligați să nu-și părăsească hotelul sau pensiunea vreme de 24 de ore de la testare.

20 de state europene au impus deja restricții de călătorie românilor sau chiar le-au interzis intrarea: Austria, Bosnia și Herțegovina, Belgia, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Grecia, Irlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Muntenegru, Norvegia, Marea Britanie, Olanda, Republica Moldova, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

|CARAMAN FM își asumă responsabilitatea în a aduce comunității românești din Marea Britanie, informații veridice, de ultimă oră și din surse sigure de încredere.|


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *