Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

„De ce nimeni nu se poate vindeca niciodată de COVID-19 în Anglia”. Numărul deceselor de COVID ar putea fi supraestimat în Marea Britanie

Written by on July 18, 2020

Îndoială prinde contur în rândul oamenilor de ştiinţă britanici. Modul în care agenţia guvernamentală responsabilă de gestionarea epidemiilor (Public Health England) raportează decesele de COVID, ar putea să facă bilanțul mai ridicat în Anglia decât în alte părţi ale regatului (Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord). Eroarea ține de exagerarea cifrele zilnice care ar putea include persoane care au murit de fapt din cu totul alte cauze.

Respectiv potrivit cercetătorilor Yoon Loke, de la University of East Anglia şi lui Carl Heneghan, de la Oxford, Public Health England verifică notificările de decese într-o bază de date cu rezultate de teste pozitive, astfel încât o persoană decedată după ce a avut un test pozitiv poate fi înregistrată ca fiind decedată din cauza virusului. În altă ordine de idei, „un pacient care a fost testat pozitiv, dar a fost tratat cu succes şi a plecat din spital va fi considerat mort de COVID chiar dacă suferă un atac de cord sau este călcat de autobuz peste trei luni”, notează autorii studiului intitulat „De ce nimeni nu se poate vindeca niciodată de COVID-19 în Anglia – o anomalie statistică”, relatează Agerpres, citat de Digi24.

Recent, Anglia înregistra peste 100 de decese zilnic, în timp ce în alte părți din Marea Britanie nu era raportat niciun deces. Ca urmare, ministrul britanic al sănătăţii, Matt Hancock, a ordonat o examinare a modului de raportare a deceselor de COVID-19 în Anglia, au relatat vineri agențiile AFP şi Reuters. 

Marea Britanie este ţara europeană cel mai grav afectată de coronavirusul de tip nou, cu un bilanţ oficial al morţilor de peste 45.000. Guvernul a calificat însă comparaţiile internaţionale drept înşelătoare, întrucât ţările înregistrează în mod diferit decesele de coronavirus.

Aceştia subliniază că este timpul să se „repare această eroare statistică ce duce la o exagerare a deceselor asociate COVID” şi propun să se ţină cont doar de decesele din spitale, survenite în 21 de zile de la un test pozitiv.

|CARAMAN FM își asumă responsabilitatea în a aduce comunității românești din Marea Britanie, informații veridice, de ultimă oră și din surse sigure de încredere.|


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *