Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Boris Johnson: „Întoarceți-vă la muncă!” Două treimi din firme pregătesc concedieri

Written by on July 16, 2020

Boris Johnson va ține, mâine, 17 iulie, o conferință de presă în cadrul căreia va prezenta foaia de parcurs pentru ieșirea din blocaj și pentru stimularea economiei engleze, potrivit The Sun. De asemnea, va încerca să convingă britanicii să se întoarcă la muncă, pentru că două treimi din firmele din Marea Britanie pregătesc concedieri. Momentan, peste un milion de firme beneficiază de sprijin guvernamental prin intermediul sistemului de menținere a locurilor de muncă, care plătește salariile a 9,4 milioane de lucrători.

Un sondaj la care au participat 7.400 de firme, cerut de către Camera de Comerț Britanică (BCC) a constatat că aproape trei din zece societăți își vor reduce forța de muncă, înainte ca schema guvernamentală să se încheie, în octombrie, scrie ziarulromanesc.net O proporție similară (28%) au disponibilizat deja personal de la începerea blocării, scrie și Daily Mail.

Raportul prezentat, vineri, de primul ministru britanic  va include un nou sistem de clasificare a călătoriilor, pentru siguranța cetățenilor. Se va solicita utilizarea transportului public între orele 9.00 și 16.00. De asemenea, oamenilor li se va cere să meargă la slujbă cu bicicleta sau pe jos, dacă este posibil acest lucru.

Raportul Camerei de Comerț Britanice mai arată că perspectivele de angajare sunt mai slabe la firmele cu zece sau mai mulți angajați, întrucât peste patru din zece se așteaptă să facă concedieri în următoarele trei luni.

|CARAMAN FM își asumă responsabilitatea în a aduce comunității românești din Marea Britanie, informații veridice, de ultimă oră și din surse sigure de încredere.|


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *