Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Guvernul britanic va propune un nou sistem de imigraţie post-Brexit pe bază de puncte, care se va aplica de la 1 ianuarie

Written by on July 13, 2020

Marea Britanie va prezenta în scurt timp noul sistem de imigraţie post-Brexit pe bază de puncte, prin care să „ia înapoi controlul frontierelor şi să elibereze întregul potenţial al ţării”, a scris ministrul de interne Priti Patel în ediţia de duminică a tabloidului The Sun, potrivit Hotnews.ro.

Noul sistem urmează să intre în vigoare de la 1 ianuarie, când expiră cele 11 luni de tranziţie după ieşirea oficială din Uniunea Europeană, punând astfel capăt imediat libertății de mișcare între Marea Britanie și Uniunea Europeană, scrie BBC.

Marea Britanie este „o naţiune suverană cu un sistem de imigraţie care va atrage ce e mai bun din toată lumea”, a declarat ministra de interne Priti Patel, pentru The Sun, citat de agora.md.
„Reducem birocraţia şi le acordăm firmelor mai multă libertate de a angaja oameni de pe tot globul”, a adăugat ministrul, care ar urma să prezinte luni toate detaliile noului sistem.

Punctele prevăzute de acesta vor fi acordate pe criterii, precum ar fi o ofertă de muncă, o diplomă de doctorat, cunoaşterea limbii engleze și un plafon minim de venituri de 22.000 de lire sterline. Cei care au oferte de muncă în domenii cum ar fi asistența medicală și inginerie civilă ar putea, de asemenea, să câștige puncte suplimentare.

Priti Pratel a explicat că guvernul urmează „instrucţiunile clare” de la referendumul din 2016 „de a lua înapoi controlul frontierelor noastre”.

Regatul Unit al Mării Britanii a ieșit oficial din Uniunea Europeană pe 31 ianuarie 2020, după 47 de ani.

|CARAMAN FM își asumă responsabilitatea în a aduce comunității românești din Marea Britanie, informații veridice, de ultimă oră și din surse sigure de încredere.|


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *