Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Legendarul compozitor Italian Ennio Morricone se stinge din viață la vârsta de 91 de ani.

Written by on July 6, 2020

Muzica inovatoare și influențele muzicale ale lui Ennio Morricone au revoluționat muzica industriei cinematografice.

A devenit celebru pentru că a reușit să scrie muzica pentru așa numitele “Spaghetti Western” în regia prietenului său Sergio Leone, cu un buget foarte mic. “Westernul Spaghetti” este porecla unui larg sub-gen de filme occidentale care au apărut la mijlocul anilor 1960, inspirate de stilul unic al regizorului italian Sergio Leone și care au avut succes internațional la box-office. A fost numit astfel de majoritatea criticilor americani deoarece au fost produse și regizate de către italieni.

Ennio Morricone și Sergio Leone în 1984 |GETTY IMAGES

Printre cele mai celebre se numără “A Fistful of Dollars” și “The Good, The Bad and The Ugly” a cărui soundtrack a devenit legendar și ușor de recunoscut din primele note.

Ennio Morricone a fost un compozitor cu o versatilitate deosebită, a scris muzica la peste 500 de filme și proiecte de televiziune.

În ciuda succesului său de la Hollywood, el a rămas fidel rădăcinilor sale, toata viața a trăit la Roma, orașul unde s-a născut și a copilărit. Cu toate că i-a fost oferită o lucuință gratis la Hollywood, “Maestro” după cum e numit de colegii italieni a refuzat oferta și a rămas fidel originii sale. Cu toate că a colaborat foarte mult cu industria cinematografică americană nu vorbea engleza, și poate de ce ar fi făcut-o atunci când muzica pe care o scria vorbea în toate limbile.

Potrivit agenției italiene de știri Ansa, acesta a murit în spital în urma unor complicații, după ce a căzut și și-a fracturat femurul cu câteva zile în urmă.

Legendarul compozitor a scris muzica pentru filmele “Once Upon a Time in America – 1984″ , ” The Untouchables – 1987″, “Cinema Paradiso – 1988” și “The Hateful Eight – 2015” care i-a adus și oscarul pentru cea mai buna coloană sonoră în 2016. În 2007 a primit primul sau oscar, unul onorific pentru întreaga sa carieră, cine știe poate americanii credeau ca nu va mai compune și sau grabit sa-l aprecieze atunci, vorba aia: mai bine mai devereme decât mai târziu.

Ennio Morricone și Quentin Tarantino în 2016 | AFP

Ennio Moriconne rămâne în istoria cinematografiei internaționale ca un compozitor remarcabil care a compus cu o mare forță emoțională și o mare gândire intelectuală. O inspirație colosală pentru următoarele generații.


|CARAMAN FM își asumă responsabilitatea în a aduce comunității românești din Marea Britanie, informații veridice, de ultimă oră și din surse sigure de încredere.|


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *