Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Top 2000

00:00 03:00

Current show

Top 2000

00:00 03:00

Background

La 85 de ani, Liderul spiritual Dalai Lama lansează un album muzical cu mantre şi învăţături

Written by on July 6, 2020

Dalai Lama a lansat, azi, cu ocazia aniversării vârstei de 85 de ani, un album muzical cu mantre şi învăţături, informează Reuters, citată de Agerpres. Albumul ”Inner World” începe cu piesa ”One Of My Favourite Prayers” şi continuă cu meditaţii şi învăţături recitate de liderul spiritual tibetan exilat, acompaniat de muzică.

Ideea albumului a pornit de la muziciana Junelle Kunin, elevă a lui Dalai Lama din Noua Zeelandă, care l-a contactat în 2015 şi i-a făcut această propunere. Spre surprinderea ei, Dalai Lama a acceptat.

”Am crezut că va trebui să încerc să-l conving”, a declarat ea, pentru Reuters, într-un interviu acordat din casa sa din Auckland.

”La momentul înregistrării, Doamne, tremuram ca o frunză înainte de a intra acolo”, a povestit ea. Kunin a efectuat înregistrările la reşedinţa lui Dalai Lama din Dharamsala, India. După ce a revenit acasă, ea a lucrat împreună cu soţul său, Abraham, şi cu alţi muzicieni pentru a produce muzica pentru piese. ”Este o onoare incredibilă”, a declarat Abraham Kunin, adăugând că a fost ”intimidant” având în vedere ”încrederea acordată şi responsabilitatea”. Într-o înregistrare video de promovare a albumului, întrebat de ce a acceptat ideea, Dalai Lama a răspuns: ”Însuşi scopul vieţii mele este acela de a servi pe cât de mult pot”.

Foto: blacknews.ro

Dalai Lama al 14-lea lider spiritual tibetan a primit Premiul Nobel pentru Pace. A început educaţia monastică la vârsta de 6 ani şi a obţinut diploma Geshe Lharampa (doctorat în filosofie budistă), când avea 25 de ani, conform datelor biografice publicate pe pagina Premiilor Nobel.

În 1950, Sfinţia Sa a fost chemat pentru a-şi asuma puterea politică deplină ca şef de stat şi de guvern când Tibetul era sub ameninţarea Republicii Populare Chineze. După răscoala nereuşită a populaţiei tibetane, Dalai Lama a părăsit Lhasa, capitala Tibetului, iar în 1959, a fost forţat să se exileze în India, după ocuparea militară a Tibetului, ce avea să devină Regiunea Autonomă Tibet. Din 1960, locuieşte în oraşul indian Dharamsala, supranumit şi ”micul Lhasa”, scaunul guvernului tibetan în exil, potrivit www.nobelprize.org. În 1989, Dalai Lama a primit Premiul Nobel pentru Pace. A primit peste 150 de premii, titluri onorifice, distincţii, în semn de recunoştinţă pentru mesajul cuprinzător de pace, non-violenţă, înţelegere interreligioasă, responsabilitate universală şi compasiune. A semnat ca autor sau coautor peste 110 lucrări. 

Sursa: libertatea.ro


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *