Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

„Cea mai mare” operațiune din Marea Britanie împotriva crimei organizate, 746 de suspecți arestați.

Written by on July 2, 2020

Poliția a arestat peste 700 de suspecți, a confiscat 54 de milioane de lire sterline în bani cash și 2 tone de droguri în „cea mai importantă și mai semnificativă” operațiune din Marea Britanie împotriva crimei organizate conform The Independent și BBC.

Organizații criminale de nivel înnalt, inclusiv cele care importă arme, droguri și oameni în Marea Britanie, au fost vizate într-o serie de cercetări și raiduri. Operațiunea a fost posibilă datorită eforturilor agențiilor de inteligență care au spart rețeaua secretă “EncroChat”. Aceasta le-a permis să accesese mesajele secrete și au adunat informații necesare pentru ai trage la răspundere.

Se estimează că 60.000 de persoane, dintre care până la 10.000 în Marea Britanie, s-au abonat la portalul francez EncroChat, care ulterior a fost suspendat.

Sistemul funcționa pe telefoane Android care erau personalizate și potrivit paginii web a acesteia furniza „comunicații encriptate și sigure”. Clienții aveau acces la funcții, cum ar fi mesaje de autodistrugere care se auto distrugeau de pe dispozitivul destinatarului după o anumită perioadă de timp. Un asemenea telefon costa în jur de € 1000 de euro iar abonamentul la EncroChat € 1500 euro.

NCA

De asemenea, exista funcția “panic wipe” ștergerea totală, unde toate datele de pe dispozitiv puteau fi șterse prin introducerea unui cod de patru cifre direct de pe ecranul de blocare.


NCA (National Crime Agency) spune că sistemul de mesagerie a fost folosit ca „o piață criminală de schimb” pentru a coordona furnizarea de droguri de clasa A în întreaga lume și pentru a importa arme, inclusiv, mitraliere, pistole și grenade de mână etc. Agențiile de inteligență au început să primească date secrete de pe site-ul EncroChat la 1 aprilie, după ce se crede că întreaga rețea a fost sparta în martie.

Zeci de grupuri criminale au fost lichidate, confirmă NCA (National Crime Agency), cu cea mai mare parte a arestărilor fiind în Londra și nord-vestul Angliei. Caranatina „a funcționat în favoarea noastră”, spune agenția, prin faptul că mulți suspecți erau acasă când au fost atacați. Se spune că mulți dintre cei arestați formează „nivelul intermediar” al bandelor criminale, în timp ce unii sunt descriși drept „Mr. and Mrs. Bigs” din lumea interlopă.


„Această operațiune demonstrează că infractorii nu vor acăpa de pedeapsă pentru crimele comise prin utilizarea dispozitivelor criptate.
A declarat astăzi Ministrul de Interne UK, Priti Patel.


|CARAMAN FM își asumă responsabilitatea în a aduce comunității românești din Marea Britanie, informații veridice, de ultimă oră și din surse sigure de încredere.|


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *