Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Top 2000

00:00 03:00

Current show

Top 2000

00:00 03:00

Background

Au aruncat milioane de litri, au redus producţia şi au vândut vacile mai bătrâne. Industria mondială a laptelui intră în criză

Written by on July 2, 2020

Producătorii de lapte se confruntă cu o criză la nivel mondial. Guvernele mai multor țări au acordat stimulente financiare pentru a sprijini, temporar, sectorul. Însă după ce ajutoarele guvernamentale vor înceta, mulţi producători se vor confrunta din nou cu o alegere dificilă: să suporte pierderi sau să închidă ferma, transmite Bloomberg, citat de Digi24.

Chiar dacă restricţiile impuse în perioada pandemiei încep să fie relaxate, o creştere economică mai modestă înseamnă că bugetele alocate pentru mesele la restaurant şi chiar comenzile de mâncare la domiciliu vor fi mai mici. Aceasta este o lovitură pe care industria lactatelor nu va putea să o suporte.

Foto: gorjeanul.ro

Lactatele reprezintă una dintre cele mai importante pieţe alimentare mondiale. Potrivit ONU, sectorul este responsabil pentru 14% din schimburile agricole mondiale şi peste 150 de milioane de fermieri au cel puţin un animal care dă lapte. Industria este evaluată la aproximativ 700 miliarde de dolari, dar în prezent este în pragul unei crize.

În ţările dezvoltate, cererea de lapte este de mai mulţi ani în scădere. Tendinţa s-a accelerat recent în condiţiile în care mai mulţi consumatori s-au orientat spre alternativele din plante.

La începutul carantinei, sectorul lactatelor a fost unul dintre cele mai grav lovite la nivel mondial. Consumatorii din întreaga lume mănâncă mult mai multă brânză şi unt atunci când iau masa în oraş decât atunci când mănâncă acasă. Pe măsură ce restaurantele s-au închis, fermierii au rămas cu milioane de litri de lapte nevândut pentru care nu au avut altă opţiune decât să îl arunce.

Comisia Europeană estimează şi ea că şeptelul de vaci ar putea să scadă cu 0,7% în acest an, după un declin de 1,2% în 2019. De asemenea, aproape 500 de fermieri care produc lapte în Australia au părăsit industria anul trecut, iar tendința probabil va continua, deoarece costurile de producţie sunt mai mari decât preţul de comercializare.

|CARAMAN FM își asumă responsabilitatea în a aduce comunității românești din Marea Britanie, informații veridice, de ultimă oră și din surse sigure de încredere.|


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *