Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Experiment: Cât de bine protejează masca de protecție

Written by on July 1, 2020

Rich Davis, un microbiolog american, directorul unui laborator de microbiologie din Spokane, statul Washington, a făcut o comparație între efectul picăturilor de salivă expectorate atunci când poartă mască și când nu.

Foto: Twitter / Rich Davis

„Ce face o mască de protecție? Blochează picăturile de salivă pe care le eliminăm. Două demonstrații simple. Prima: am strănutat, cântat, vorbit și tușit înspre aceste platouri conținând culturi de bacterii, cu și fără mască pe figură. Coloniile de bacterii arată locul unde au aterizat picăturile de salivă. Purtatul măștii blochează aproape toate picăturile”, a scris Rich Davis pe Twitter, citat de Digi24.

Îl al doilea experiment, a așezat platouri cu bacterii la distanță de 60 cm, 120 cm și 180 cm și a tușit tare în acea direcție pentru aproximativ 15 secunde. A repetat experimentul fără mască. După cum se vede pe platourile cu cultură de bacterii, picăturile de salivă aterizează la o distanță mai mică de 180 cm, însă purtarea măștii le blochează aproape pe toate, a explicat el faza a doua a experimentului.

Foto: Twitter / Rich Davis

El a mai precizat că o cultură de virusuri poate reacționa diferit, dar experimentul lui arată cum picăturile de salivă expectorate de noi pot răspândi o infecție și cum purtarea măștii le blochează.

|CARAMAN FM își asumă responsabilitatea în a aduce comunității românești din Marea Britanie, informații veridice, de ultimă oră și din surse sigure de încredere.|


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *