Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

1 milion de oameni infectați în doar 8 zile

Written by on June 29, 2020

Primul milion de oameni infecați cu coronavirusul a fost atins după trei luni de la depistarea primelor cazuri. Acum, ultimul milion de persoane infectate a fost atins în doar 8 zile. Cu o pandemie de coronavirus în plină desfășurare, care a infecta deja peste 10 milioane de persoane a nivel global, reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) avertizează că actuala criză ar putea intra într-o nouă etapă periculoasă, informează BBC, citat de Digi 24.

Infograficele prezentate de BBC, care au ca sursă principală datele furnizate de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC), arată felul în care COVID-19 s-a răspândit în șase regiuni principale de pe planetă (Oceania a fost exclusă din cauza cifrelor prea mici pentru a putea fi prezentate în infografic).

infografic răspândire COVID-19 pe regiuni
Sursă infografic: bbc.com

Brazilia se situează pe locul doi, după SUA, în ceea ce privește numărul de infecții, fiind și a doua țară din lume care a depășit deja pragul de 1 milion de cazuri. 

India a înregistrat și ea recent un record nedorit: 15.000 de infecții într-o singură zi. În plus, judecând după numărul mic de teste raportat la populația India, se presupune că, în acest caz, criza sanitară e mult mai gravă.

Sursă infografic: bbc.com

În schimb, țările aflate la polul opus, care au reușit până în acest moment să țină epidemia sub control sunt Noua Zeelandă, Australia, Coreea de Sud și Vietnamul.

Vietnamul se poate lăuda în acest moment cu zero persoane decedate în urma COVID-19, o performanță notabilă în condițiile în care această țară are graniță comună cu China.

Cu toate aceastea există păreri că COVID-19 riscă tot mai mult să devină „o boală a săracilor”, deoarece fix oamenii din țările slab dezvoltate ori aflate în curs de dezvoltare sunt cei care locuiesc în zone aglomerate, lipsiți de cele mai elementare măsuri de igienă sanitară, după cum a declarat reprezentantul OMS, David Nabarro.

|CARAMAN FM își asumă responsabilitatea în a aduce comunității românești din Marea Britanie, informații veridice, de ultimă oră și din surse sigure de încredere.|


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *