Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Un gheţar din Italia este „îmbracăt” cu prelate speciale ca să fie protejat de soare pe timp de vară

Written by on June 28, 2020

În fiecare vară, gheţarul Presena din nordul Italiei este protejat de Soare cu prelate reflectorizante imense. Gheţarul a pierdut mai mult de o treime din volumul său din 1993, iar măsura este vitală pentru salvarea sa.

Bucăţile de prelată fabricate în Austria costă până la 400 de euro fiecare şi echipa are nevoie de până la şase săptămâni pentru a le instala şi încă şase săptămâni pentru a le elimina înainte ca iarna să revină.

Foto: descopera.ro

Jumătate din costurile mari pe care le presupune folierea este plătită de către regionala locală, administrația turistică a ținutului Trentino, iar succesul experimentului este verificat anual de către Universitatea din Torino.

Gheţarul este situat la graniţa dintre regiunile Lombardia şi Trentino Alto Adige, iar zona acoperită este la o altitudine de 2 700-3 000 de metri.

„Această zonă se micşorează continuu, aşa că o acoperim cât mai mult posibil”, explică Davide Panizza, în vârstă de 34 de ani, care conduce compania Carosello-Tonale care face lucrările, potrivit descoperă.ro.

De la acoperirea a aproximativ 30 000 de metri pătraţi în 2008, când a început proiectul, echipa lui acoperă acum peste 100 000 de metri.

Foto: descopera.ro

Ghețarul Presena este o zonă populară de schi în rândul echipelor naționale de schi și snowboard, datorită altitudinii mari de peste 3 000 de metri.

|CARAMAN FM își asumă responsabilitatea în a aduce comunității românești din Marea Britanie, informații veridice, de ultimă oră și din surse sigure de încredere.|


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *