Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

OMS anunţă care sunt cele 11 ţări europene cu creşteri semnificative de COVID-19

Written by on June 27, 2020

Potrivit OMS, pentru prima dată în ultimele luni, statele europene se confruntă cu o nouă creştere a infectărilor cu COVID-19. Peste 2,6 milioane de cazuri de COID-19 şi peste 195 000 de decese au fost raportate în regiunea europeană a OMS, care acoperă 54 de ţări şi șapte teritorii din Europa, Orientul Mijlociu şi Asia Centrală. Aproape 20 000 de cazuri noi şi aproximativ 700 de decese sunt raportate zilnic.

Printre cele 11 țări în care s-au depistat creștrea semnificativă a virusului sunt: Suedia, Moldova, Ucraina, Macedonia de Nord, Albania, Bosnia și Herţegovina, Azerbaidjan, Kazahstan, Kârgâzstan, Armenia şi Kosovo.

În ultima vreme, am vorbit mereu despre riscul izbucnirii numărului de cazuri noi din cauza relaxării măsurilor restrictive. În câteva ţări din Europa riscul a devenit o realitate. Iar dacă nu va fi controlată, sistemele medicale vor ceda”, a explicat directorul regional al OMS, doctorul Hns Henri Kluge, într-o conferință de presă, notează mediafax.ro.

Revoltată de regăsirea în topul celor 11, Suedia spune că OMS a intrepret complet greșit datele. Epidemiologul șef al Suediei, Andres Tegnell, a declarat că numărul crescut de infectări din ultima vreme a fost înregistrat din cauza numărului mare de teste pe care țările au început să le facă, adăugând că unele state se află abia la început de epidemie.

În ciuda avertizărilor pentru un al doilea val, Kluge a declarat că OMS se aşteaptă ca numărul cazurilor noi să se reducă treptat în majoritatea statelor în timpul verii.

|CARAMAN FM își asumă responsabilitatea în a aduce comunității românești din Marea Britanie, informații veridice, de ultimă oră și din surse sigure de încredere.|


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *