Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Congestion Charge pentru accesul în centrul Londrei a crescut la 15 lire. Va fi aplicată și în weekend

Written by on June 23, 2020

De luni, 22 iunie, oricine dorește să intre cu autoturismul personal în Zona Centrală a Londrei va plăti Congestion Charge 15 lire pe zi. Măsura se aplică de luni până duminică, pentru intervalul 7.00 – 22.00. Ea fost anunțată de Transport for London (TfL) pe site-ul oficial.

Singura zi din an care face excepție este ziua de Crăciun, 25 decembrie.

Rezidenții vor avea un discount pentru care vor putea aplica până pe 1 august, iar lucrătorii NHS sau alte domenii esențiale vor primi banii înapoi. De asemenea, vor deneficia de rambursare și persoanele considerate vulnerabile față de covid.

Foto: regatulunit.com

Până acum Congestion Charge era de 11.50 lire și se aplica de luni până vineri, între orele 7.00 – 18.00. Iar de sărbătorile legale și pe întreaga perioadă dintre Crăciun și Anul Nou, nu se aplică. Există o promisiune din partea autorităților că noua formă este temporară și va dura doar un an.

Potrvit diaporaro.co.uk, măsura a fost impusă de autoritățile centrale. TfL a primit de la Guvern nu mai puțin de 1.6 miliarde de lire ca ajutor financiar de depășire a crizei Covid-19. Printre condițiile pentru primirea acestor bani, Guvernul a impus implementarea acestor modificări.

Motivul pentru care a fost creată Congestion Charge este reducerea aglomerației din centrul Capitalei. Este încurajat în acest fel mersul pe jos sau cu bicicleta. Rămâne recomandarea ca transortul în comun să fie făcut doar atunci când este absolut necesar, pentru a evita aglomerația și, implicit, creșterea riscului de transmitere a covid-19.

TfL spune că traficul în centru a revenit la nivelul de dinainte de instaurarea stării de urgență chiar dacă încă sunt restricții de deplasare și multă lume lucrează de acasă. Ea estimează că numărul de mașini s-ar fi dublat dacă nu ar fi fost făcute modificările. 

Autoritatea de Transport justifică mărirea orarului prin faptul că traficul de seară este la fel sau mai mai mare decât în timpul zilei. Același argument este și pentru weekend.

TfL recomandă plata prin Auto Pay ca fiind cea mai simplă cale. Dacă cineva nu a plătit Congestion Charge in ziua călătoriei o va putea face până la a treia zi după, doar că va plăti 17.50 lire, cu 2.50 mai mult. Amenda pentru neplata ei va fi de 160 de lire, cu posibilitatea înjumătățirii ei dacă e plătită în 14 zile. “Dacă avem o înregistrare sau o fotografie cu vehiculul și nu apare în sistemul nostru ca fiind plătită taxa până la miezul nopții al celei de-a treia zi, vom trimite o amendă proprietarului mașinii”, scrie TfL pe siteul oficial.

Datele oficiale arată că peste 75 la sută dintre locuitorii din Centrul Londrei nu dețin un autoturism.

Taxa Congestion Charge a fost introdusă prima dată în 2003 pentru a reduce traficul și poluarea din capitala britanică.

|CARAMAN FM își asumă responsabilitatea în a aduce comunității românești din Marea Britanie, informații veridice, de ultimă oră și din surse sigure de încredere.|


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *