Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Pandemia de coronavirus crește prețul aurului

Written by on June 22, 2020

Preţul aurului a crescut semnificativ, cu 15% de la începutul anului, pe fondul temerilor că extinderea pandemiei de coronavirus va încetini ritmul redresării economiei globale, informează Agrepres.

Uncia de aur a urcat luni dimineaţă cu 0,7%, la 1.754,74 dolari, după ce atinsese cel mai ridicat nivel din 18 mai.

„Aversiunea generală faţă de risc ajută piaţa, vedem presiuni în creştere pe valutele expuse şi pe burse. Per ansamblu, aceste presiuni vin pe fondul temerilor privind extinderea pandemiei”, a declarat, pentru Reuters, Michael McCarthy, analist şef la CMC Markets. Acesta a adăugat: „Pieţele sunt îngrijorate de perspectivele economice, ceea ce sprijină preţul aurului”.

Foto: zf.ro

Şi uncia de argint a urcat luni dimineaţă cu 1,7%, la 17,91 de dolari, în timp ce platina a crescut cu 1.6%, la 818,18 dolari.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a raportat duminică o creştere cu 183.020 a cazurilor de COVID-19 în ultimele 24 de ore, un record zilnic la nivel global. Bilanţul cazurilor globale de îmbolnăvire a ajuns la peste 8,7 milioane, iar cel al deceselor provocate de COVID-19 la cel puţin 461.000, potrivit unui raport zilnic al OMS.

Creşterea infecţiilor în SUA şi în alte regiuni a afectat speranţele pentru o redresare economică rapidă şi a redus apetitul investitorilor pentru activele riscante. De asemenea, tensiunile geopolitice sprijină creşterea preţului aurului, perceput ca o investiţie de refugiu în vremuri de incertitudini.

Înainte de pandemia de COVID-19, majoritatea băncilor private recomandau clienţilor lor să păstreze doar o mică parte din avuţia lor sub formă de aur. În prezent, unii din aceşti consilieri direcţionează până la 10% din portofoliile clienţilor lor spre metalul galben, pe măsură ce stimulente introduse de băncile centrale au redus semnificativ randamentele la obligaţiunile guvernamentale. În aceste condiţii, să deţii aur este mai atractiv, chiar dacă deţinerea de aur nu aduce venit.

|CARAMAN FM își asumă responsabilitatea în a aduce comunității românești din Marea Britanie, informații veridice, de ultimă oră și din surse sigure de încredere.|


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *