Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

UE nu doreşte să încheie „cu orice preţ” un acord cu Londra, anunţă Charles Michel după summitul european

Written by on June 20, 2020

Uniunea Europeană doreşte să încheie un acord cu Regatul Unit privind relaţia lor post-Brexit, dar nu cu orice preţ, a transmis vineri preşedintele Consiliului European, Charles Michel, după summitul liderilor europeni, în timp ce preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a vorbit despre divergenţe majore între Bruxelles şi Londra la negocierile aflate în desfăşurare, potrivit agenţiilor Reuters şi EFE, citate de Agerpres.

”Am subliniat împreună voinţa noastră de a face toate eforturile posibile pentru a ajunge la un acord. Pentru aceasta trebuie să depăşim divergenţe majore care rămân de soluţionat”, a declarat Von der Leyen la o teleconferinţă de presă după summitul european condus de preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

Foto: V4report.com

Acesta din urmă a spus că UE doreşte un acord cu Regatul Unit, ”dar nu cu orice preţ”. ”Trebuie să intensificăm negocierile”, a insistat Charles Michel la aceeaşi teleconferinţă de presă, amintind că premierul britanic Boris Johnson a respins prelungirea perioadei de tranziţie post-Brexit care se încheie pe 31 decembrie.

Angela Merkel a atras atenţia că un acord cu Regatul Unit trebuie finalizat cel puţin până în toamnăÎn acest timp, cancelarul german Angela Merkel a atras atenţia că un acord cu Regatul Unit trebuie finalizat cel puţin până în toamnă, pentru a lăsa o marjă de timp în vederea ratificării lui.Potrivit unui oficial francez, liderii europeni au convenit la summitul de vineri ca Bruxellesul să-şi menţină la tratativele cu Londra solicitările privind continuarea aplicării de către Regatul Unit a unora dintre regulile UE în domenii precum concurenţa, mediul sau fiscalitatea – aşa-numitul ”level playing field” care să asigure o competiţie egală – şi menţinerea ca şi până acum a accesului pescarilor europeni în apele britanice, aceste două capitole fiind principalele subiecte divergente între cele două părţi.

|CARAMAN FM își asumă responsabilitatea în a aduce comunității românești din Marea Britanie, informații veridice, de ultimă oră și din surse sigure de încredere.|


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *