Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Primarul Londrei renunță simbolic la 15.000 de lire sterline din salariu. Începe o nouă eră de austeritate

Written by on June 19, 2020

Sadiq Khan, primarul Londrei, a luat decizia unei reduceri voluntare de salariu, cu peste 15.000 de lire sterline, pentru a protesta față de austeritatea Guvernului care vizează echilibrarea vieții londonezilor după pandemia de coronavirus. Pe lângă costurile suplimentare legate de răspunsul în caz de urgență în domeniul sănătății publice, autoritățile locale se confruntă cu mari probleme, inclusiv aceea că multe gospodării nu pot plăti taxele locale.

În Londra situația este deosebit de acută, foarte rara prezentă a călătorilor în mijloacele de transport public diminuând semnificativ veniturile bugetului local.

Foto: romani.co.uk

„Londonezii au făcut lucrurile corecte pentru a aborda Covid-19, respectând regulile, rămânând acasă și ajutând la salvarea de vieți. Dar acum Guvernul îi pedepsește cu o nouă eră de austeritate”, a spus Sadiq Khan, citat de ziarulromanesc.

Foto: newstart.com

Totodată, el cere măsuri ferme din partea guvernului Boris Johnson pentru a ajuta bugetele locale, în condițiile în care încasările pe anumite segmente au scăzut cu 90%.

„Dacă guvernul nu acționează, numărul actual de ofițeri de poliție va trebui să fie redus și va fi imposibil ca autoritățile să combată violența în rândul tinerilor”, a mai spus el.

Sadiq Khan ia în calcul o reducere imediată, cu 10%, la salariul său anual, care se ridică la 152.734 lire sterline, ceea ce înseamnă că renunță la aproximativ 15.300 lire sterline. Cu toate acestea, decizia este una simbolică, raportat la presiunile financiare cu care se confruntă Primăria Londrei.

Londonezii ar fi trebuit meargă la urne în luna mai, pentru a-și alege primarul, dar scrutinul a fost amânat, din cauza crizei coronavirusului. Sondajele sugerează însă că Sadiq Khan va câștiga fără probleme un al doilea mandat.

|CARAMAN FM își asumă responsabilitatea în a aduce comunității românești din Marea Britanie, informații veridice, de ultimă oră și din surse sigure de încredere.|


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *