Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Cluj ar putea deveni primul județ SMART din România. Consiliul Județean a lansat un concurs pentru digitalizarea administrației

Written by on June 15, 2020

Consiliul Județean Cluj a lansat un concurs de soluții pentru dezvoltarea și implementarea unui sistem informatic integrat menit să digitalizeze serviciile instituției în raport cu cetățeanul. Câștigătorul concursului va încheia un contract de peste 2,8 milioane de lei pentru implementarea serviciilor.

„Concursul de soluții are ca scop selectarea celei mai bune propuneri în vederea dezvoltării, implementării și mentenanței unui sistem informatic integrat în cadrul proiectului SMART TERRITORY, compus din trei aplicații informatice: Atlas Teritorial, Ghișeu Unic, Digitalizare Arhivă, pentru atribuirea contractului de servicii. În urma concursului se va proceda la atribuirea contractului, prin procedura de negociere, cu concurentul declarant câștigător al concursului de către juriu.

Concursul își propune implicarea comunității din domeniul IT pentru a dezvolta împreună o soluție software inovatoare care să asigure digitalizarea administrației publice de la nivelul Consiliului Județean Cluj, în scopul de a debirocratiza radical relația cetățean – instituție publică, de a ridica nivelul serviciilor la standardele erei digitale și de a rupe bariera mentală a reticenței administrației la schimbări inovative”, arată un comunicat al Consiliului Județean, citat de Digi24.

Foto: guardian

Concursul de soluții are un singur premiu, care constă în contractul de servicii cu valoare estimată la nivelul sumei de 2.897.697,48 lei, fără TVA.

Câștigătorul va fi anunțat pe 10 august.

„Uitați de cozi la ghișee și pierdut zile pe holurile instituțiilor. La Consiliul Judetean Cluj, completarea cererilor, depunerea documentelor necesare, urmărirea parcursului cererii, plata taxelor și alte funcțiuni necesare depunerii documentelor se vor face rapid, electronic, de oriunde.

Această debirocratizare nu se rezumă numai la faza de depunere a unor acte ci, mai important, se extinde la procesarea, verificarea, redactarea și urmărirea actelor emise de administrație.

Cetățenii nu vor mai umbla după ștampile și semnături pe tot felul de acte, nu vor mai trebui să umble de la o autoritate la alta.

Consiliul Județean Cluj a lansat concursul de soluții dedicat digitalizării instituției și se pregătește să devină primul județ SMART din România, prin introducerea unui sistem informatic dedicat, în scopul creșterii calității serviciilor furnizate cetățenilor”, arată mesajul președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

|CARAMAN FM își asumă responsabilitatea în a aduce comunității românești din Marea Britanie, informații veridice, de ultimă oră și din surse oficiale.|


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *