Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Marea Britanie, a doua cea mai afectată țară din lume de coronavirus

Written by on June 12, 2020

Marea Britanie este a doua cea mai afectată țară din lume de pandemia de coronavirus după numărul de morți,  bilanțul deceselor depășind 50.000, potrivit cifrelor înregistrate de birourile de statistică din Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord, informează BBC, citat de ziarulromanesc.

La finalul lunii mai, cel puțin 50.413 persoane bolnave de coronavirus care au murit în Marea Britanie au avut trecut pe certificatul de deces cauza morții COVID-19. Astfel, au decedat 45.748 în Anglia și Țara Galilor, 3.911 în Scoția și 754 în Irlanda de Nord.

Foto: TV8.md

Marea Britanie a devenit a doua cea mai afectată țară din lume după numărul morților, fiind întrecută doar de SUA, care au raportat peste 111.000 morți.

Cu toate acestea, Ministerul Sănătății din Marea Britanie a raportat doar 40.680 de morți de coronavirus.

Discrepanța este provocată de metoda diferită de numărare. Departamentul de Sănătate înregistrează doar cazurile în care persoane decedată a fost diagnosticată cu COVID-19 înainte de a muri, spre deosebire de cealaltă metodă, care numără și cazurile depistate post-mortem.

Marea Britanie a anunțat 288.834 de cazuri de coronavirus, cel mai ridicat număr din Europa.

|CARAMAN FM își asumă responsabilitatea în a aduce comunității românești din Marea Britanie, informații veridice, de ultimă oră și din surse oficiale.|


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *