Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Plan de izolare pentru protecția singurului continent neatins de coronavirus

Written by on June 10, 2020

Noua Zeelandă a anunţat că intenţionează să reducă numărul de proiecte pe care intenţionează să le desfăşoare în decursul anotimpului următor în Antarctica pentru a proteja continentul alb de noul coronavirus, informează AFP, citată de Agerpres. Totodată, este analizat un plan de izolare în urma căruia ca virusul să nu ajungă în Antarctica.

Foto: telegraph

Limitarea numărului de vizitatori în Antarctica este esenţială pentru a evita propagarea epidemiei, a explicat agenţia guvernamentală Antarctica New Zealand într-un comunicat.

Agenţia a decis să permită, pe parcursul anotimpului următor, din octombrie până în martie, exclusiv ”proiectele ştiinţifice pe termen lung, activităţile operaţionale esenţiale şi operaţiunile de mentenanţă deja programate” pe staţia ştiinţifică Scott.

Foto: youtube.com

Numărul de proiecte programate în Antarctica a fost astfel redus de la 36 la 13.

”Antarctica New Zealand şi-a luat angajamentul să menţină şi să dezvolte calitatea cercetării ştiinţifice desfăşurate de Noua Zeelandă în Antarctica. În acelaşi timp, din cauza circumstanţelor actuale, capacitatea noastră de a susţine ştiinţa în această perioadă va fi extrem de limitată”, a declarat directoarea generală, Sarah Williamson.

Antarctica New Zealand a menţionat că elaborează, împreună cu alte agenţii guvernamentale care desfăşoară activităţi pe continentul alb, un plan de izolare în urma căruia COVID-19 să nu ajungă în Antarctica.

Foto: expertvagabond.com

Baza Scott este singura staţie de cercetare neozeelandeză din Antarctica.

Baza se află la 3.800 de kilometri sud de Christchurch şi la 1.350 de kilometri de Polul Sud şi poate găzdui simultan până la 86 de persoane.

|CARAMAN FM își asumă responsabilitatea în a aduce comunității românești din Marea Britanie, informații veridice, de ultimă oră și din surse oficiale.|


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *