Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Cel mai traficat animal din lume primește o șansă, după ce medicina tradițională chineză l-a adus în prag de dispariție

Written by on June 10, 2020

China a retras solzii de pangolin de pe o listă oficială de ingrediente aprobate pentru a fi folosite în medicina tradiţională, în contextul creşterii protecţiei acordate acestui mamifer pe cale de dispariţie, informează Agerpres, care citează site-ul publicaţiei britanice The Guardian şi agenţia DPA.

Solzii de pangolini au fost excluşi de către oficiali de pe lista oficială a Farmacopeei Chinezeşti de anul acesta, împreună cu alte substanţe, printre care unele pastile pe bază de fecale de liliac, a informat marţi publicaţia de stat de limbă engleză The Paper.

Foto: ziare.com

Unii oameni de ştiinţă susţin că pangolinul a fost gazda intermediară pentru noul coronavirus, descoperit pentru prima dată în oraşul Wuhan, din centrul Chinei, în luna decembrie.

Pangolinii sunt cele mai traficate animale din lume, iar solzii lor sunt utilizaţi frecvent ca ingredient în medicina tradiţională chineză, deşi valoarea lor terapeutică nu este dovedită ştiinţific.

Vineri, autoritatea forestieră din China a conferit cel mai ridicat nivel de protecţie pangolinilor din cauza riscului lor de dispariţie, o veste întâmpinată cu bucurie de activiştii pentru drepturile animalelor.

Sursa: Digi24


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *