Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Restricțiile din timpul pandemiei au salvat milioane de vieți în Marea Britanie

Written by on June 9, 2020

În timp ce țările europene relaxează gradual restricțiile impuse pentru a limita răspândirea noului coronavirus, un studiu recent sugerează că aceste restricții au prevenit aproximativ 3,1 milioane de decese în 11 țări ale Europei occidentale, relatează AFP, citat de ziarulromanesc.net.

Studiul a fost dat publicității, luni, 8 iunie, de Imperial College London, care a mai atras atenția și în lunile martie-aprilie, când a calculat cât de mulți oameni se pot contamina și câți pot muri dacă autoritățile nu fac nimic pentru a încetini răspândirea infecției.

Studiul de acum folosește datele Centrului European de Control al Maladiilor despre decesele cauzate de coronavirus în 11 țări europene, până pe 4 mai, comparându-le cu previziunile privind decesele în situația în care nu s-ar fi impus nicio restricție. Concluzia la care s-a ajuns este că restricțiile, cum ar fi ordinul de a sta acasă, au funcționat, aducând pandemia sub control.

Foto: klook.com

Cercetătorii au mai calculat că aceste intervenții au făcut ca rata de reproducere, care arată câți oameni sunt contaminați de o persoană deja infectată, să scadă cu peste 80%, ajungând sub 1.0. La această valoare a ratei de reproducere a virusului, se consideră că pandemia este ținută sub control.

Imperial College London estimează că, de la începutul pandemiei și până pe 4 mai, în țările studiate au fost infectate, în total, între 12 milioane și 15 milioane de persoane, sau între 3,2 și 4% din populație. Acestea sunt Germania, Franța, Italia, Marea Britanie, Spania Belgia, Austria, Danemarca, Norvegia, Suedia și Elveția.

De la o țară la alta, numărul infecțiilor fluctuează semnificativ, de la numai 710 mii în Germania, sau 0,85% din populație, la 5,5% în Spania și 8% în Belgia.

|CARAMAN FM își asumă responsabilitatea în a aduce comunității românești din Marea Britanie, informații veridice, de ultimă oră și din surse oficiale.|


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *