Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Guvernul a prelungit cu 2 luni perioada în care chiriașii nu pot fi evacuați. Măsura se referă la toți chiriașii de pe teritoriul Angliei și Țării Galilor

Written by on June 6, 2020

Toate eventualele evacuări ale chiriașilor sunt suspendate până în 23 August, a anunțat vineri, 5 iunie, Ministrul pentru Locuințe, Robert Jerick, citat de Reuters. Măsura se referă la toți chiriașii de pe teritoriul Angliei și Țării Galilor.

Autoritățile au decis de la începutul crizei Covid-19 să protejeze chiriașii și să interzică evacuările în cazul în care aceștia nu ar mai fi putut să plătească. Măsura ar fi expirat pe 23 iunie. Au fost multe voci care au avertizat că, dacă nu se prelungește, foarte mulți oameni vor ajunge în stradă.

Prin această măsură, nicio procedură legală de evacuare nu poate fi pusă în practică. Cei vizați sunt chiriașii din domeniul privat și social. “Cererile de evacuare nu vor mai auzite în sălile de judecată până la finalul lui August și nimeni nu va putea fi evacuat din casă în această vară”, a spus ministrul Robert Jenrick.

El a sfătuit proprietarii să stabilească împreună cu chiriașii planuri care să fie în beneficiul amândurora. Acest lucru ar include stabilirea unui nou calendar al plății chiriei. “Trebuie făcut totul să nu se ajungă la judecată”, a spus Robert Jenrick, citat de Reuters.

Reacțiile sunt în majoritate pozitive. “Guvernul a resetat ceasul în cazul evacuărilor, oferind timp familiilor care se aflau la numai câteva săptămâni distanță de a își pierde locuințele”, a spus Polly Neate, directorul Shelter, unul dintre actorii implicați în eradicarea homelessness-ului, citată de BBC.

Foto: sputnik.md

Totuși, Shelter crede că măsura este doar un ajutor pentru moment și consideră că, odată ce trece și acest al doilea termen, evacuările vor începe în forță. “Dacă nu plătești, datoriile se acumulează. Chiar dacă au în plan să le plătească, aceste datorii îi vor arunca automat în zona pericolului de evacuare”, a adăugat Polly Neate.

Aceeași părere o exprimă și Citizen Advice. Ei spun că evitarea evacuării după termenul stabilit, oricare ar fi acesta, nu poate fi obținută decât dacă se face o reformă profundă a regulilor de evacuare.

Guvernul a luat această măsură și la presiunea reprezentanților chiriașilor. De exemplu, The London Renters Union (LRU) a făcut lobby zi de zi pentru extinderea perioadei.

Un sfert dintre chiriașii din UK sunt îngrijorați că nu vor mai putea plăti chiria, în timp ce 42% dintre aceștia au veniturile reduse din cauza pandemiei. Aceste date au fost publicate de Joseph Rowntree Foundation (JRF), potrivit diasporaro.co.uk

Din studiu mai reiese că aproape jumătate dintre cei care au cerut proprietarilor o pauză în plata chiriei au fost refuzați, scrie The Guardian. Iar 13% nu au avut nicio variantă de a plăti.

În UK sunt aproape 8 milioane de chiriași. 4.5 milioane stau în locuințe private. Restul stau în chirie de tip social, cum ar fi casele aflate în proprietatea autorităților locale. Sunt foarte multe voci implicate care cer Guvernului să mărească suma pe care o oferă prin Universal Credit celor care cer ajutor pentru plata chiriei.

|CARAMAN FM își asumă responsabilitatea în a aduce comunității românești din Marea Britanie, informații veridice, de ultimă oră și din surse oficiale.|


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *