Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

UE vrea să combată știrile false care leagă COVID-19 de tehnologia 5G. În zece țări europene stâlpii de telefonie au fost incendiați. În Marea Britanie au fost 87 de atacuri incendiare

Written by on June 4, 2020

Statele Europene vor să combată știrile false care leagă răspândirea bolii COVID-19 de tehnologia 5G, în contextul în care dezvoltarea noii tehnologii ar putea stimula economia europeană și ar ajuta UE să concureze mai bine cu Statele Unite sau cu China, scrie euractiv.com

Conform unor rapoarte prezentate de reprezentanții unor grupuri de telecomunicații, în cel puțin 10 state europene stâlpii de telefonie mobilă au fost incendiați iar angajații firmelor de telecomunicații au fost hărțuiți.

Știrile false au instigat la atacul asupra a peste 140 de stâlpi de telefonie mobilă, în ciuda apelurilor repetate ale autorităților și a Organizației Mondiale a Sănătății, care au respins afirmațiile că răspândirea noului coronavirus ar avea vreo legătură cu dezvoltarea noii tehnologii. „Virusurile nu pot călători prin unde radio sau rețele mobile, iar COVID-19 s-a extins și în țările unde nu este dezvoltată tehnologia 5G”, susțin reprezentanții OMS.

Foto: tvrmoldova.md

În Marea Britanie au fost 87 de atacuri incendiare și în Olanda 30, în timp ce au fost semnalate astfel de cazuri și în Franța, Belgia, Italia sau Germania.

Potrivit unui document al UE citat de Reuters, țările membre și-au subliniat îngrijorarea în cadrul unei conferințe video care a avut loc vinerea trecută.

Consiliul miniștrilor UE „susține importanța luptei împotriva răspândirii dezinformărilor legate de rețelele 5G, în special a celor care leagă răspândirea bolii COVID-19 de rețelele de telefonie mobilă”, se arată în documentul citat.

De asemenea, Comisia Europeană a respins astfel de afirmații.

|CARAMAN FM își asumă responsabilitatea în a aduce comunității românești din Marea Britanie, informații veridice, de ultimă oră și din surse oficiale.|


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *