Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Tot mai mulți britanici solicită cetățenia germană. Urmările Brexit

Written by on June 4, 2020

Britanicii au făcut să crească numărul de străini care au obținut cetățenia germană anul trecut, cu mai mulți “naturalizați” decât în orice an de la referendumul din 2016 când Marea Britanie a votat pentru ieșirea din Uniunea Europeană, arată miercuri date oficiale germane, citate de Reuters.

Marea Britanie a părăsit UE la 31 ianuarie. Discuțiile vizând stabilirea viitoarelor sale legături cu blocul comunitar stagnează și unii britanici se tem că își vor pierde dreptul de a trăi și lucra în Germania, cea mai mare economie a Europei.

De obicei, britanicii trebuie să fi trăit în Germania timp de opt ani pentru a se califica pentru obținerea cetățeniei. Cererile durează mai mult de șase luni pentru a fi procesate. Britanicii puteau obține dubla cetățenie în timp ce Marea Britanie era încă membră a UE.

Foto: blacknews.ro

În 2019, aproximativ 128.900 de străini au obținut cetățenia germană, o creștere de 15% faţă de anul anterior. Aproape jumătate din această creștere s-a datorat numărului tot mai mare de britanici care au fost naturalizați, a declarat Oficiul Federal de Statistică într-un comunicat.

Aproximativ 14.600 de britanici au fost naturalizați în 2019, mai mult decât în ultimii doi ani împreună. În 2015, înainte de referendumul asupra Brexit, doar 600 de britanici au fost naturalizați, potrivit Oficiului, transmite Agerpres

|CARAMAN FM își asumă responsabilitatea în a aduce comunității românești din Marea Britanie, informații veridice, de ultimă oră și din surse oficiale.|


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *