Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

A fost extinsă perioada de pauză pentru plata creditului ipotecar în Marea Britanie. Scădere bruscă a prețurilor la locuințe

Written by on June 3, 2020

Perioada în care cei care au credite ipotecare pot alege să nu își plătească ratele, urmând ca acestea să fie adăugate la finalul creditării, a fost extinsă în Marea Britanie până în luna octombrie.

Acest lucru vine pe fondul unei scăderi „bruște” a prețurilor locuințelor în Regatul Unit, scrie Sky News, din cauza crizei COVID-19.

La nivel național a fost înregistrată cea mai mare scădere lunară a prețurilor la locuințe în ultimii 11 ani, mai ales din cauza scăderii activității de pe piața creditelor ipotecare și a locuințelor.

Prețurile la locuințe au scăzut cu 1,7% în luna mai, față de aprilie, cea mai mare scădere înregistrată din februarie 2009. Astfel prețul mediu al unei locuințe a scăzut cu peste 4.000 de lire sterline.

Însă, în termeni anuali, prețurile au crescut cu 1,8%, ceea ce înseamnă o încetinire de la 3,7% cât s-a înregistrat anul trecut.

Foto: gazetaderomania.net.uk

La nivel național, impactul pandemiei asupra mentalității cumpărătorilor de case ar putea avea o pondere mai mare pe piață.

Un sondaj sugerează că oamenii care intenționau cumpere s-au decis să aștepte în medie șase luni.

Datele de la Banca Angliei evidențiază 15.848 de aprobări de credite ipotecare în aprilie o scădere de 80% din februarie. Banca centrală a înregistrat credite ipotecare nete de doar 300 de milioane de lire sterline în aprilie – în scădere de la 4,3 miliarde de lire sterline – în timp ce rambursările creditelor ipotecare au scăzut cu 26%, până la 13,9 miliarde de lire sterline, reflectând parțial impactul șomajului tehnic.

Autoritatea pentru conduită financiară (FCA) a anunțat marți, 2 iunie, că termenul limită pentru cererile de plată pentru creditele ipotecare a fost prelungit cu trei luni – până la 31 octombrie.

„Creditorii vor susține în continuare clienții care au avut deja o pauză de plată acolo unde au nevoie de ajutor suplimentar”, a mai menționat FCA.

Economiștii consideră că impactul asupra câștigurilor în timpul blocajului din Marea Britanie va afecta și prețurile locuințelor în restul anului. Se așteaptă ca scăderea să ajungă la 5% la sfârșitul celui de-al treilea trimestru.

Sursa: ziarulromânesc.net


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *