Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Top 2000

00:00 03:00

Current show

Top 2000

00:00 03:00

Background

Școlile s-au deschis în Anglia. Jumătate dintre părinți nu și-au trimis copiii la ore

Written by on June 2, 2020

Școlile din Anglia s-au redeschis, ieri, 1 iunie, după o pauză de 10 săptămâni, cauzată de pandemia de coronavirus.

Astfel, aproximativ 2 milioane de copii ar fi trebuit să fie la ore, însă unii dintre ei au fost trimiși acasă sub pretextul că „profesorii” nu sunt pregătiți pentru a-i primi.

Mai mult, jumătate dintre părinți au decis să își țină copiii în continuare acasă, scrie Daily Mail, citat de ziarulromanesc.net

Ieri, școlile s-au deschis pentru anii 0,1 și 6, însă multe dintre ele vor rămâne închis pentru încă 2-3 săptămâni, iar altele nu au stabilit nicio dată pentru redeschidere.

Potrivit Daily Mail, în unele școli s-a creat confuzie, întrucât părinții care și-au dus copii la ore au fost informați că nu se poate intra.

Foto: uk-alfabetic

Spre exemplu, școala primară Winsor, din estul Londrei, a trimis săptămâna trecută o scrisoare părinților prin care i-a informat că se va redeschide azi pentru grădiniță și anii 0, 1 și 6.

Însă părinții care și-au adus copiii la școală au fost trimiși înapoi acasă. Un oficial al consiliului local a declarat că școala nu se va redeschide până pe 15 iunie, cel mai devreme.

Miniștrii discută cu privire la taberele de vară, pentru a-i ajuta pe copiii cei mai afectați. Acest lucru vine în condițiile în care Ministrul Educației, Gavin Williamson, a recunoscut că închiderea școlilor va avea cel mai mare impact asupra celor mai săraci copii.

În următoarele săptămâni se va anunța, în ciuda obiecțiilor din partea sindicatelor, dacă școlile vor funcționa peste vară.

Pentru revenirea elevilor, clasele au fost pregătite pentru un număr mai mic de copii, iar jucăriile au fost scoase din încăperile unde urmează să învețe cei mai mici.

Principala preocupare în ceea ce privește întoarcerea elevilor la școală este răspândirea germenilor în familii, în timp ce profesorii care pot fi expuși riscului ar putea fi, de asemenea, expuși.

|CARAMAN FM își asumă responsabilitatea în a aduce comunității românești din Marea Britanie, informații veridice, de ultimă oră și din surse oficiale.|


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *