Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Top 2000

00:00 03:00

Current show

Top 2000

00:00 03:00

Background

Prima apariție în public a reginei Elisabeta a II-a, după izolarea din pandemie. Suverana a fost fotografiată călărind

Written by on June 1, 2020

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost fotografiată călărind în împrejurimile Castelului Windsor, aceasta fiind prima apariție publică a suveranei de 94 de ani de la intrarea sa în izolare ca urmare a pandemiei, relatează BBC, citat de Digi24.

Suverana, care a împlinit 94 de ani în aprilie, a fost fotografiată în weekend călărind un Ponei Fell, un cal mic de statură, dar robust, care se numește Balmoral Fern și care are 14 ani.

Regina călărește adesea în împrejurimile castelului Windsor, despre care se spune că e reședința ei favorită. 

Foto: Digi24

În fotografiile făcute în acest weekend, vremea este frumoasă și regina poartă pe cap un batic viu colorat, fiind îmbrăcată cu pantaloni de culoare deschisă, jachetă, mănuși albe și ghete vișinii. Suverana pare încântată.

Regina este pasionată de călărie și de cai și a fost fotografiată adesea de-a lungul vieții călărind. Există o fotografie în care călărește însoțită de fostul președinte american Ronald Reagan, care a fost oaspetele ei la reședința Windsor în 1982

Foto: Digi24

Ce a făcut regina Elisabeta a II-a în pandemie

Regina Elisabeta a II-a a părăsit Palatul Buckingham la 19 martie şi s-a mutat la Castelul Windsor, reşedinţa regală situată la vest de Londra, în contextul extinderii tot mai rapide a pandemiei de coronavirus. A venit aici împreună cu soțul ei, Phillip, ducele de Edinburgh, care are 98 de ani, dar și cu câțiva membri ai personalului. Asta, în condițiile în care fuseseră diagnosticați cu coronavirus atât prințul moștenitor, Charles, cât și premierul Boris Johnson, cu care suverana intrase în contact.

Ultima dată când regina fusese fotografiată în public a fost chiar în 19 martie, când a plecat de la Londra către reședința ei din Berkshire. Atunci, fotografiile au arătat-o însoțită în mașină și de doi dintre câinii ei favoriți.

Luna trecută, presa britanică anunță că regina va rămâne la Castelul Windsor pe o durată nedeterminată, din cauza pandemiei. În mod obișnuit, mai era luna în care suverana revenea la Palatul Buckingham, dar acesta va rămâne însă închis pe durata verii. Angajamentele publice ale reginei prevăzute pentru această vară și începutul toamnei au fost deja anulate, potrivit The Sunday Time.

Șederea la castelul Windsor nu a împiedicat-o pe regină să fie activă. De acolo, ea a făcut un gest rar: la 5 aprilie, s-a adresat națiunii cu un mesaj mobilizator, în condițiile în care oamenii se confruntau cu pandemia de COVID-19. Regina a lăudat „disciplina, hotărârea și grija pentru ceilalți” a cetățenilor în aceste momente dificile și a avut cuvinte de prețuire pentru personalul medical.

„Nu renunțați, nu vă pierdeți speranța”, a fost al doilea mesaj al reginei Elisabeta a II-a transmis britanicilor de la castelul Windsor, la 9 mai, la 75 de ani de la Ziua Victoriei în Al Doilea Război Mondial. „Vă vorbesc astăzi la aceeași oră ca și tatăl meu, cu exact 75 de ani în urmă”, le-a spus suverana supușilor.

|CARAMAN FM își asumă responsabilitatea în a aduce comunității românești din Marea Britanie, informații veridice, de ultimă oră și din surse oficiale.|


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *