Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Top 2000

00:00 03:00

Current show

Top 2000

00:00 03:00

Background

Producția de automobile din UK a scăzut cu 99.7%! Redresarea se bazează pe concedieri masive

Written by on May 31, 2020

În toată luna Aprilie au fost fabricate în Marea Britanie doar 197 de automobile. Acest nivel este cel mai scăzut de la Cel de-al Doilea Război Mondial încoace, informează Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT), într-un comunicat citat de The Times.

Scăderea de aproape 100% este față de luna aprilie a anului trecut, când au fost făcute 400 de mii de automobile. Iar cele 197 de mașini sunt variante premium și sport de lux, făcute de Bentley, McLaren sau Rolls-Royces.

“Cu fabricile de mașini din UK fără activitate în Aprilie, aceste cifre nu surprind deloc. Ele doar pun în vedere imensa luptă pe care industria o duce, cu venituri reduse pur și simplu la zero” a spus vineri, 29 mai, Mike Hawes, directorul SMMT, citat de BBC

Oprirea producției de automobile înseamnă pierderi de aproape 12.5 miliarde de lire.

Cifrele sunt similare și pentru industria pieselor auto. De exemplu, au fost făcute 830 de motoare, adică cu 99.5% mai puține decât aprilie anul trecut.

Foto: zf.ro

Spre deosebire de alte fabrici din UK, industria de automobile a aplicat o formulă care a ajutat-o să rămână la suprafață. Fabricile au adaptat linia de producție și au început să fabrice și să livreze către NHS echipamente de protecție contra Covid-19. Rolls Royce și McLaren au produs și ventilatoare.

Previziunile redresării sunt destul de sumbre

Planurile prevăd revenirea în producție dar fără a putea stabili o perioadă după care se va reveni la normal. McLaren a anunțat deja marți, 26 mai, că va reduce personalul. 1200 de lucrători, marea majoritate din UK, vor fi concediați.

McLaren susține că planul este să reducă costurile și să mărească piața. “Dar acum nu avem nicio altă variantă. Tot ce putem să facem este să reducem forța de muncă”, a spus Președintele McLaren, Paul Walsh, citat de BBC.

Și Rolls-Royce a anunțat că va tăia 9000 de joburi. Dar acestea vor fi majoritatea din ramura de tehnică aerospațială a companiei.

Reprezentanții muncitorilor critică orice decizie care implică concedieri. În același timp cer guvernului noi măsuri de ajutor. “Avem nevoie urgentă de un plan care să susțină întreaga industrie auto din UK.  Trebuie investiții care să apere slujbele și care să ajute, de exemplu, tranziția la motoare electrice” a spus Steve Turner, liderul unuia dintre sindicate.

Pe de altă parte Nisan a anunțat că, deși are planuri de restructurare care implică tăierea de joburi, păstrează fabrica din UK. Anunțul a venit în același timp cu decizia de a închide fabrica din Barcelona, ceea ce i-a făcut pe Catalani să iasă în stradă.

Industra auto este unul dintre cei mai mari angajatori din Marea Britanie. Nu mai puțin de 800 de mii de britanici lucrează în fabrici, showroom-uri, comunicare și alte sectoare conexe acestei industrii.

Sursa: diasporaro.co.uk


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *