Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Capsula Crew Dragon s-a conectat la Staţia Spaţială Internaţională acum 3 ore

Written by on May 31, 2020

NASA și SpaceX au lansat cu succes, sâmbătă, o capsulă cu doi astronauți americani la bord către Staţia Spaţială Internaţională, aceasta fiind prima misiune în cosmos cu echipaj uman, care pleacă de pe teritoriul SUA, după o pauză de nouă ani. Duminică seara, în jurul orei 17:00 după ora R. Moldova, capsula SpaceX a ajuns la destinație chiar puțin mai devreme decât ora prevăzută și a andocat cu succes la Stația Spațială Internațională.

Astronauții Doug Hurley și Bob Behnken vor face toate verificările tehnice la bord, în special referitoare la presiune, până când vor putea să coboare din capsulă ca să-și întâlnească tovarășii de pe Stația Spațială Internațională.

Confirmarea ataşării capsulei la ISS a avut loc la ora 14:16 GMT (17:16, ora R. Moldova), un pic mai devreme faţă de program, la 422 de kilometri altitudine deasupra frontierei dintre China şi Mongolia, scrie News.ro.

Această misiune marchează începutul unei noi ere, în care NASA urmează să cumpere servicii de transport spaţial din sectorul comercial.

NASA nu va mai fi nici proprietarul şi nici operatorul vehiculelor către ISS.

Acest lucru urmează să fie realizat de către firme de transport private ca SpaceX din California a miliardarului Elon Musk.

Această misiune este un proces complet automat, iar Hurley şi Behnken s-au implicat doar în pilotarea manuală la apropierea de ISS.

Foto: publika

SpaceX şi Nasa vor să treacă rapid la următoarea fază a acestui contract – în valoare de 2,6 miliarde de dolari -, care constă în şase zboruri cu echipaj, dintre care primul la începutul lui august.

|CARAMAN FM își asumă responsabilitatea în a aduce comunității românești din Marea Britanie, informații veridice, de ultimă oră și din surse oficiale.|


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *