Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Luni (1 iunie) reîncepe școala în Anglia. Reuniunile familiale – permise

Written by on May 29, 2020

Copiii de creșă, de vârsta grădiniței și din anul 1 și anul 6 vor reîncepe școala pe 1 iunie. Iar din 15 iunie vor veni la școală și copiii din anul 10 și anul 12. “Închiderea școlilor le-a luat copiilor dreptul la educație și, ca de cele mai multe ori, cei mai loviți au fost copiii din categoriile dezavantajate” a spus Boris Johnson, joi, 28 mai, în conferința de presă de la Downing Street. “Luni vom începe să facem lucrurile corect”, a adăugat acesta citat de Evening Standard.

Școlile, colegiile și creșele au fost închise pentru mai bine de 9 săptămâni. Ele au primit copii, dar numai pe aceia ai celor implicați în muncile considerate esențiale.

Foto: servicii-uk.co

Premierul Boris Johnson a spus că Anglia a trecut cele 5 teste pe care guvernul le consideră esențiale în trecerea la o nouă etapă de ridicare a restricțiilor, incluzând aici și deschiderea școlilor.  “Nu pot arunc tot ce am câștigat împreună așa că toate schimbările pe care le implementăm sunt limitate și precaute.  Iar datorită precauției am reușit să trecem aceste 5 teste”.

Tot începând de luni, englezii se vor putea întâlni în grupuri de maximum 6, dar numai în spații outdoor. Pot face acest lucru și pe proprietatea unuia dintre ei, dar numai în grădina locuinței și păstrând 2 metri între ei. Boris Johnson a mai spus că nu există varianta ca oamenii să rămână peste noapte sau să stea în interiorul casei. Sfatul autorităților este să se evite întâlnirea persoanelor care locuiesc în mai mult de 2 locuințe, pentru a nu crește riscul transmiterii virusului.

Până acum era ilegal să se reunească grupuri mai mari de 2 persoane.

Whales și Irlanda de Nord vor introduce regula adunării de maximum 6 tot începând de luni. Scoția va intra într-o nouă etapă de relaxare începând de vineri. Măsura anunțată chiar de Nicola Sturgeon este mai generoasă, permițând adunarea a 8 persoane, atâta timp cât aceștia sunt în spațiu deschis și aparțin de doar două familii.

Tot de luni se vor deschide o parte dintre magazine, urmând ca marea majorite a acestora să funcționeze din 15 iunie.

|CARAMAN FM își asumă responsabilitatea în a aduce comunității românești din Marea Britanie, informații veridice, de ultimă oră și din surse oficiale.|


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *