Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Un cuc obișnuit a uimit oamenii de știință, călătorind peste un ocean și 16 țări

Written by on May 27, 2020

Un cuc a realizat cea mai lungă migrație înregistrată vreodată la o pasăre de uscat, călătorind din sudul Africii până în centrul Asiei, informează BBC.

Cercetătorii au monitorizat cucul prin satelit pe măsură ce păsărea a traversat Oceanul Indian și a trecut prin 16 țări.

“Călătoria mamut”, după cum o descriu oamenii de știință, a pornit în data de 20 martie din Zambia. Cucul Onon – denumit după un râu din Mongolia, a fost una dintre cele cinci păsări marcate cu emițător în cadrul unui program de urmărire a păsărilor britanico-mongolez.

Onon a traversat mii de kilometri din Oceanul Indian fără oprire, călătorind cu o viteză medie de 60 km/oră. Dintre cele cinci păsări marcate, Onon a fost singurul care a încheiat călătoria.

Un alt cuc, denumit Bayan, care a petrecut o mare parte din iarnă lângă muntele Kilimanjaro din Africa de Est, a ajuns până în China înainte să dispară de pe radar. Se crede că a murit de epuizare sau a fost vânat. Bayan a zburat 10.000 km în două săptămâni, iar cercetătorii sunt de părere că era atât de obosit și înfometat încât nu a mai putut fi atent le eventualele pericole.

|CARAMAN FM își asumă responsabilitatea în a aduce comunității românești din Marea Britanie, informații veridice, de ultimă oră și din surse oficiale.|


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *