Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Top 2000

00:00 03:00

Current show

Top 2000

00:00 03:00

Background

Piaţa locurilor de muncă din Marea Britanie reînvie. Numărul cererilor pentru paznici şi personal de curăţenie a crescut cel mai mult

Written by on May 23, 2020

Piața muncii din UK începe să-și revină. După o cădere liberă în ultimele 3 luni, piaţa locurilor de muncă din Marea Britanie dă semne de revenire. Recruitment & Employment Confederation (REC), unul dintre marii jucători de pe piaţa de head-hunting din UK, a publicat un raport care arată că oferta de muncă creşte. Cu toate că ritmul este încă încet (cu precădere în anumite domenii și zone geografice), cifrele sunt considerate încurajatoare.

Trendul crescător al ofertelor de joburi a apărut din momentul în care Boris Johnson a cerut oamenilor să se reîntoarcă la lucru, informează REC, citat de diasporaro.

Numărul cererilor pentru paznici (security guards) şi personal de curăţenie (industrial cleaners) a crescut cel mai mult. Cererea pentru paznici a crescut în săptămâna 11 – 17 mai cu aproape 4%, adăugându-se nu mai puţin de 7.400 de joburi. Acelaşi procent se aplică şi pentru personalul din curăţenie.

Alte domenii demne de menționat aici sunt transporturile, personalul sanitar, cel din domeniul serviciilor socialeşi cel farmaceutic. “Cererea mare pentru personal sanitar şi din serviciile sociale nu este o surpriză. Dar, pe măsură ce încep să se redeschidă din ce în ce mai multe unităţi, ne aşteptăm să vedem creşteri şi pentru alte roluri ”, a declarat Neil Carberry, directorul executiv al REC, citat de Financial Times.

O altă creştere s-a înregistrat pentru lucrătorii din domeniul agricol. Dar acestea sunt prezente doar pentru zonele care au un preponderent rural, cum ar fi părţi din Norfolk, Scoţia sau Irlanda de Nord. Acest lucru reflectă dificultăţile pe care le întâmpină fermierii în a găsi înlocuitori pentru muncitorii români şi bulgari.

Toate aceste cifre sunt considerate un indiciu că odată repornite unele sectoare, se resetează și piața joburilor.

Sunt însă şi meserii care nu dau semne de revenire. Cel mai mult au scăzut cererile pentru arhitecţi şi directori de şantier de construcţii. Acest lucru se întâmplă din cauza reducerii proiectelor imobiliare.

Raportul de monitorizare prezentat de REC va fi revizuit la intervale scurte de timp. El apare şi în contextul în care Parlamentul şi Guvernul lucrează la Immigation Bill, care propune un sistem de puncte pentru cei care vor dori să vină în Marea Britanie începând cu 1 Ianuarie 2021. Printre criteriile care vor aduce puncte aplicanţior va fi şi cel al calificării acestora. În aceste condiţii, Raportul poate deveni un instrument folositor celor care aplică.

“Economia va începe să îşi revină din impasul COVID-19 în lunile următoare, pentru că firmele reîncep angajările. Sperăm că acest raport va încuraja colaborarea dintre Guvern şi mediul de afaceri și va ghida oamenii care şi-au pierdut joburile către sectoare în care este nevoie de forță de muncă” a spus Neil Carberry.

Numărul de oferte de joburi a scăzut cu mai mult de o pătrime în cele 3 luni trecute de la începutul Covid-19.

|CARAMAN FM își asumă responsabilitatea în a aduce comunității românești din Marea Britanie, informații veridice, de ultimă oră și din surse oficiale.|


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *