Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Top 2000

00:00 03:00

Current show

Top 2000

00:00 03:00

Background

Marea Britanie va înlocui Tariful Exterior Comun al Uniunii Europene. Dezvăluiri ale noul regim vamal post-Brexit

Written by on May 20, 2020

Regatul Unit a prezentat noul regim vamal post-Brexit, care urmează să înlocuiască Tariful Exterior Comun (TEC) al Uniunii Europene (UE), prin care menține taxe vamale de 10% la mașini importate, dar le elimină din importuri, în valoare de 30 de miliarde de lire sterline (33,6 miliarde de euro), care intră în lanțurile de aprovizionare britanice, relatează Reuters, citat de ziarulromanesc

După ce şi-a încredințat politica comercială UE timp de zeci de ani, Marea Britanie – care a ieșit în mod oficial din UE la 31 ianuarie -, negociază acorduri de liber-schimb cu alte țări.

Mare Britanie și Statele Unite au lansat la începutul o primă rundă de negocieri comerciale și au anunțat că doresc să avanseze rapid către încheierea unui acord de liber-schimb.

Guvernul britanic dorește să încheie acorduri care să-i acopere 80% din comerțul extern în următorii trei ani.

Noul regim se va aplica doar țărilor cu care nu a încheiat niciun acord.

Londra estimează că acest nou regim – denumit UK Global Tariff (UKGT) – va fi mai simplu şi mai ieftin decât TEC-ul european, în urma suprimării tuturor taxelor vamale mai mici de 2%.

„Noul Tarif Global Britanic va fi în folosul consumatorilor şi gospodăriilor britanice, reducând formalitățile administrative și scăzând costul a mii de produse curente”, a anunțat secretara de stat însărcinată cu Comerțul International Liz Truss.

În cadrul acestui nou regim, taxele vamale impuse unei largi game de produse urmează să fie suprimate – 60% dintre schimburi urmează să intre în Marea Britanie fără taxe, în baza condițiilor prevăzute de Organizația Mondială a Comerțului (OMC) sau prin actualul acces preferențial, începând din ianuarie 2021, a anunțat Guvernul.

Însă taxele vamale urmează să fie menținute la un anumit număr de produse din sectoarele agricol, automobilului şi pescuitului, în vederea protecției acestor sectoare.

”Menținerea unei protecții a agriculturii are un sens ca monedă de schimb în negocierile cu UE și Statele Unite. Însă acest lucru implică scumpiri importante la importuri agricole, în lipsa unui acord de liber-schimb între regatul Unit şi UE”, estimează Thomas Sampson, un profesor asociat la London School of Economics.

Proiectul prevede de asemenea o suprimare a taxelor vamale la produse privind ameliorarea eficienței energetice şi o scutire temporară de taxe a celor folosite în lupta împotriva covid-19, precum echipamente individuale de protecție.

|CARAMAN FM își asumă responsabilitatea în a aduce comunității românești din Marea Britanie, informații veridice, de ultimă oră și din surse oficiale.|


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *