Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Top 2000

00:00 03:00

Current show

Top 2000

00:00 03:00

Background

Traficul aerian din Moldova, suspendat până pe 30 iunie. Când va fi permisă intrarea în țară a cetățenilor străini

Written by on May 16, 2020

Cursele aeriene regulate de pasageri, charterele aeriene și  rutele feroviare internaționale de transport de pasageri rămân suspendate până pe 30 iunie. De asemenea, rămâne suspendat și transportul rutier de persoane în trafic internațional prin servicii regulate, ocazionale și în regim taxi. Prevederile se conțin în dispoziția Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică din 15 mai, citat de newsmaker.md

Măsurile se mențin cu relansarea treptată, în funcție de situația epidemiologică și de reciprocitate în regimul comunicării prin curse aeriene.

Totodată, până la data de 30 iunie, se interzice intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini şi apatrizilor. Excepție constituie membrii de familie ai cetățenilor moldoveni, persoanele care au viză de lungă ședere, permis de ședere sau un document echivalent permisului de ședere, precum și persoanele care se deplasează în interes profesional, dovedit prin viză, permis de ședere sau un alt document echivalent.

Vor putea intra pe teritoriul țării și membrii misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova, ai organizațiilor/misiunilor internaționale, precum şi membrii familiilor acestora sau personalul care poate asigura ajutor umanitar. Este vorba și despre pasageri în tranzit, inclusiv cei repatriați ca urmare a acordării protecției consulare.

Persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova vor completa, în mod obligatoriu, fişa epidemiologică. De asemenea, vor semna declaraţia pe propria răspundere că vor respecta regimul de autoizolare o perioada de 14 zile.

| CARAMAN FM își asuma responsabilitatea în a aduce comunității românești din Marea Britanie informații veridice, de ultimă oră și din surse officiale. |


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *